Πρόσωπα

Πώς ο Κάναντι ήρθε στον Πανιώνιο; Η τάπα που τον «προσγείωσε» από την Αμερική στη Νέα Σμύρνη! (video)

Πώς ο Κάναντι ήρθε στον Πανιώνιο; Η τάπα που τον «προσγείωσε» από την Αμερική στη Νέα Σμύρνη! (video)

Ναι, όλα αυτά του άλλαξαν τη ζωή. Την «μπασκετική» του ζωή. Συμβαίνει αυτό με τους αθλητές. Και ίσως, αν ο Κάναντι είχε αποφασίσει εκείνο το βράδυ να μην προσπαθήσει να μπλοκάρει τον Έντμοντ Σάμερ, να είχε πραγματοποιήσει και το μεγαλύτερο όνειρό του. Αυτό που έχει πει και στην προσωπική του καρτέλα, στην ιστοσελίδα του Πανιωνίου: να κατακτήσει πρωτάθλημα στο NBA!

Από το NBA και τους Birmingham Squadron (2023–2024), ο Ντέβιν Κάναντι βρέθηκε για λογαριασμό του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με έναν ας πούμε… «απρόσμενο» τρόπο.

Ήταν 25 Απριλίου του 2021 όταν άλλαξαν όλα για τον Αμερικανό. Pacers vs Magic, τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Κάναντι προσπαθεί να μπλοκάρει στον αέρα τον Σάμερ που πήγαινε για το lay-up. Σε αυτή την φάση προσγειώνονται και οι δυο ανώμαλα στο έδαφος, με τον 28χρονο να «γυρνάει» τον δεξί του αστράγαλο. Το θέαμα ήταν… τόσο άσχημο που οι υπόλοιποι παίκτες, όταν είδαν τα αίματα και τον αστράγαλό του, πέταξαν πάνω στο πόδι του μια πετσέτα.

Όλοι ήταν φανερά σοκαρισμένοι με αυτό που είχε συμβεί. Μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε φορείο για να μεταφέρει τον Κάναντι στο νοσοκομείο, όπου ο παίκτης του Πανιωνίου υποβλήθηκε σε χειρουργείο για κάταγμα και διάστρεμμα στον δεξί του αστράγαλο.


Παρ’ όλα αυτά, ο Κάναντι ακόμα και μετά από αυτόν τον δύσκολο τραυματισμό, προσπάθησε να επιστρέψει ξανά  στους Lakeland Magic το 2022 και τα… κατάφερε. Κέρδισε και με το παραπάνω μια θέση στην ομάδα του NBA, αφού μετά την επιστροφή του, την 1η Φεβρουαρίου, όχι μόνο είχε μια θέση στο ρόστερ, αλλά έπαιξε 16 παιχνίδια με μέσο όρο 15.8 πόντους ανά match.

Ωστόσο, θα αναρωτηθεί κανείς πώς ένας τέτοιος παίκτης, με εξαιρετικές δυνατότητες, βρέθηκε να παίζει από το NBA στην Α1 κατηγορία της Basket League για λογαριασμό του Πανιωνίου

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στάθηκε τυχερή, καθώς μετά από πολλές αποτυχημένες μεταγραφές για τον Κάναντι και δεδομένου του τραυματισμού του, ο 28χρονος γκαρντ βρέθηκε να υπογράφει συμβόλαιο στις 10 Αυγούστου του 2024 με το ελληνικό club!

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κάναντι, όπως ο ίδιος δηλώνει, βρήκε το «σπίτι» του εκτός ΗΠΑ μετά από πέντε χρόνια στην G- League και το NBA, με τον Πανιώνιο να κατακτά μια θέση στην καρδιά του Αμερικανού.

Λίγος καιρός απομένει για να δούμε τον Ντέβιν Κάναντι ξανά στο γήπεδο. Mόνο που… αυτήν τη φορά θα υπερασπίζεται την «βαριά» φανέλα του «Ιστορικού»!

kananti.jpg

Τζωρτζίνα Μπασλή

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0