Πρόσωπα

Ο πρωταγωνιστής της επόμενης πενταετίας για την Ιταλία, «έδινε» στη Ρόμα του Μανωλά 14 εκατομμύρια το 2017!

Ο πρωταγωνιστής της επόμενης πενταετίας για την Ιταλία, «έδινε» στη Ρόμα του Μανωλά 14 εκατομμύρια το 2017!
Στη Ρόμα πήρε τα... μαθήματά του, έχοντας και την ελληνική επιρροή του Μανωλά. Η Ίντερ ήξερε ακριβώς πότε έπρεπε να κάνει την κίνησή της, βλέποντας την εξέλιξή του στη Σασουόλο. Τώρα, ο Νταβίντε Φρατέζι βγαίνει στο προσκήνιο και κάνει... χαμό με τα γκολ του σε διαδοχικά παιχνίδια με τη φανέλα με το εθνόσημο!
Ο Νταβίντε Φρατέζι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εθνικής Ιταλίας στο Nations League. Στις αναμετρήσεις με Γαλλία και Ισραήλ φρόντισε να μείνει αξέχαστος στους αντιπάλους του, όχι μόνο με τα γκολ που πέτυχε (από ένα σε κάθε ματς), αλλά και με το πόσο καθοριστικός μπορεί να γίνει μέσα στο γήπεδο.


Πώς όμως κατάφερε ο 25χρονος χαφ της Ίντερ να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα στην Ευρώπη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
Ο Ιταλός διεθνής ξεκίνησε από της ακαδημίες της Ρόμα και βρέθηκε στην αποστολή της πρώτης ομάδας το 2016 για ορισμένες περιστάσεις, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής. Έχει συνυπάρξει με τον Κώστα Μανωλά σε αναμετρήσεις των «τζιαλορόσι», όμως έμενε να παρακολουθεί τον Έλληνα αμυντικό από τον πάγκο. Την επόμενη χρονιά και χωρίς να έχει καν κάποια αγωνιστική προσφορά στην ομάδα, πουλήθηκε στη Σασουόλο έναντι 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από 11 γκολ σε 75 εμφανίσεις με τους «νεροβέρντι», εμφανίστηκε η Ίντερ, θεωρώντας ότι το καλοκαίρι του 2023 ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον Φρατέζι να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Τον πήρε δανεικό με οψιόν υποχρεωτικής αγοράς στα 28 εκατομμύρια. Το γεγονός πως είχε μπροστά του παίκτες όπως ο Μπαρέλα, ο Τσαλχάνογλου και ο Μικιταριάν, τον περιόρισε σε συμμετοχές από τον πάγκο.
Ωστόσο, έπειτα από ένα χρόνο αναμονής, σκληρής δουλειάς και πείσματος βγαίνει στο προσκήνιο. Αυτό έγινε αντιληπτό και με τη φανέλα με το εθνόσημο, όπου και είναι ο πρωταγωνιστής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στις δύο πρώτες αναμετρήσεις του Nations League.



Μετά το τέρμα που πέτυχε στο ματς με τους Γάλλους, ήρθε το εντυπωσιακό γκολ με το στήθος κόντρα στο Ισραήλ. Και φαίνεται πως τελικά ο Σπαλέτι τον εμπνέει. Στο διάστημα της θητείας του Ιταλού προπονητή στην εθνική ομάδα της χώρας του, ο Φρατέζι είναι ο πρώτος σκόρερ με επτά γκολ, κάνοντας πλέον όλον τον κόσμο να τον δικαιώνει για το γεγονός πως χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο underrated ποδοσφαιριστές!



Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0