Πρόσωπα

Η απόλυτη ποδοσφαιρική δικαίωση της ΑΕΚ: Το «77 – 69» που αποδεικνύει γιατί ο Πιερό είναι… καλύτερος του Πόνσε!

Η απόλυτη ποδοσφαιρική δικαίωση της ΑΕΚ: Το «77 – 69» που αποδεικνύει γιατί ο Πιερό είναι… καλύτερος του Πόνσε!

Αριθμούς θέλετε, αυτούς ζητάτε, κάναμε προσθέσεις, βγάλαμε κομπιουτεράκια. Και αποδεικνύουμε για ποιον λόγο η επιλογή της ΑΕΚ με τον Πιερό αποτελεί αναβάθμιση και βελτίωση, έναντι του Εζέκιελ Πόνσε!

Και κάπου εδώ, η «εποχή» του Φραντζί Πιερό στην ΑΕΚ είναι προ των πυλών. Η συμφωνία είναι δεδομένη, ο Γάλλος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την «Ένωση» και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει το τελευταίο της, μεταγραφικό απόκτημα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όλοι τον θυμόμαστε προφανώς από τη Μακάμπι Χάιφα και το γεγονός πως έχει «πληγώσει» τις ελληνικές ομάδες. Ωστόσο, στο άκουσμα του ονόματός του, άπαντες αναρωτήθηκαν αν είναι ανώτερος του Εζέκιελ Πόνσε.

Αν δηλαδή η ΑΕΚ ενισχύθηκε πραγματικά σε αυτήν την θέση ή αν απλά υποθέτουμε αυθαίρετα, πως η μεταγραφή του Πιερό μπορεί να αποδώσει στον απόλυτο βαθμό. Και το BN Sports έχει την απάντηση.

Ο Πιερό είναι ανώτερος του Πόνσε. Στην εποχή των αριθμών, όλοι μετράτε και κοιτάτε τα νούμερα. Και για να σας το αποδείξουμε, μπήκαμε στη διαδικασία να βρούμε τους αριθμούς του κάθε ενός, από το 2018-19 και έπειτα, όταν και συνυπήρξαν στο… ποδόσφαιρο!

Και η αλήθεια είναι πως ο Πιερό είναι καλύτερος. Μετρά οκτώ γκολ περισσότερα σε όλες τις διοργανώσεις. Θα το διαπιστώσετε, μέσω του πίνακα παρακάτω. Και η διαφορά αυτή που προκύπτει, κάνει την εμφάνισή της, από το 2021 και έπειτα. Διότι στις τρεις τελευταίες σεζόν, η διαφορά των γκολ τους ανά 365 ημέρες, είναι πάντα μεγαλύτερη των οκτώ τερμάτων.

«Κερδίζει» λοιπόν ο Πιερό και η ΑΕΚ μπορεί δικαιολογημένα να αισθάνεται δικαίωση. Έπραξε ποδοσφαιρικά και το 77 – 69 μεταξύ τους, αποδεικνύει τον λόγο που ο Γάλλος έρχεται να δώσει λύσεις, πλαισιώνοντας τον Λιβάι Γκαρσία!

Συνοπτικά λοιπόν, ας πάρουμε την εκάστοτε σεζόν του κάθε ποδοσφαιριστή, αναλογικά με τα γκολ που σημείωσε:

Σεζόν

Εζέκιελ Πόνσε

Φραντζί Πιερό

Συνολικά γκολ

2018-19

ΑΕΚ

Μουσκρόν

21, 9

2019-20

Σπάρτακ Μόσχας

Μουσκρόν

11, 7

2020-21

Σπάρτακ Μόσχας

Γκινγκάμπ

10, 6

2021-22

Σπάρτακ Μόσχας, Έλτσε

Γκινγκάμπ

5, 15

2022-23

Έλτσε, ΑΕΚ

Μακάμπι Χάιφα

6, 14

2023-24

Houston Dynamo

Μακάμπι Χάιφα

16, 26


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0