Απόψεις

Βασικός με… 20 προπονητές, αλλά δεν μας κάνει εντύπωση: Μάλλον, ΚΑΙ ο Γιοβάνοβιτς έκανε λάθος με τον Μπουχαλάκη!

Βασικός με… 20 προπονητές, αλλά δεν μας κάνει εντύπωση: Μάλλον, ΚΑΙ ο Γιοβάνοβιτς έκανε λάθος με τον Μπουχαλάκη!

Όλοι κάνουν λάθος. Οι 20 προπονητές του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Γκουστάβο Πογέτ. Οι 9 διαφορετικοί που τον είχαν στον Ολυμπιακό. Όλοι δεν βλέπουν μάλλον κάτι. Εκτός από εμάς. Είναι όλο… παράλογο! Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι ό,τι πιο έξυπνο διαθέτει η Εθνική ομάδα. Και στο τέλος της ημέρας, είναι πιο επιθετικογενής από τον Σιώπη. Αλλά ούτε αυτό το σκεφτόμαστε…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα. Είναι δεδομένο πως δεν θα πάρει ιδιαίτερα ρίσκα. Απολύτως λογικό. Δεν θα μπει σε ένα καινούργιο σύνολο και αυτομάτως, θα διαφοροποιήσει οτιδήποτε γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα.

Ακόμη και αν θέλει να το κάνει. Δεν είναι απλό. Και οποιοσδήποτε προπονητής θα σκεφτόταν με ανάλογο τρόπο. Ήμουν στο γήπεδο, για να καλύψω δημοσιογραφικά το παιχνίδι για το BN Sports. Καθόμουν με τη συνάδελφο, Όλγα Μανιώτη.

Κάνουν την εμφάνισή τους οι ενδεκάδες. Και προτού προλάβω καν να τις διαβάσω, συνειδητοποιώ πως τις… ξέρω. Μία «γκρίνια» έχει ξεκινήσει γύρω μου. «Γιατί ο ένας βασικός, γιατί ο άλλος, πού παίζει τώρα ο τάδε, γιατί δεν χρησιμοποιεί… αυτόν!».

Αναρωτιέμαι. Μπαίνω στη διαδικασία να κοιτάξω τι και πώς. Σταματάω στο 5ο – 6ο όνομα. Είναι αυτό του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Τον έχει βάλει βασικό. Δεν αρέσει αυτό ιδιαίτερα στον κόσμο, αλλά και στους «γύρω» μου. Το γνώριζα, δίχως καν να ακούσω λεπτομερώς τι συζητούν; Ναι. Το «υιοθετώ»; Ξεκάθαρα όχι.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι κρίνουμε εύκολα. Ένα από τα προβλήματα για την ακρίβεια. Ένα δεύτερο είναι πως «λατρεύουμε» να ξεχνάμε. Ένα ακόμη είναι πως δεν θα μπούμε ποτέ στη διαδικασία να ψάξουμε. Να μελετήσουμε. Να αποκτήσουμε πλήρη γνώση επί του θέματος.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης λοιπόν, μετρά 46 συμμετοχές με την χώρα μας. Ήταν ο 2ος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ. Είναι τυχαίο; Όχι. Δεν μας πείθει όμως.

Είναι έμπειρος, βίωσε εξαιρετική σεζόν πέρυσι, ήταν πάντα χρήσιμος με τον Ολυμπιακό. Για όποιον δεν έχει πειστεί ακόμη, ας βάλει να θυμηθεί τι ακριβώς έκανε, στις φοβερές σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς. Τι, ούτε τώρα;

Υπάρχει και κάτι ακόμη, που όλοι ξεχνάμε! Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει παίξει ως βασικός, με 20 διαφορετικούς προπονητές σε ολόκληρη την καριέρα του. Με 20. Κάθε ένας που ερχόταν στον Ολυμπιακό, τον έβαζε. Κάθε ένας που περνά από την Εθνική, τον υπολογίζει.

Και στο τέλος της ημέρας, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί. Και ας αναγνωρίζουν άπαντες πως είναι αργός. Ναι, ο Ανδρέας δεν είναι γρήγορος. Αλλά μάλλον, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, σκέφτεται ταχύτερα από την πλειοψηφία. Και αυτό το χάρισμα, δεν το έχουν πολλοί. Όπως και την 40άρα μπαλιά του…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0