Πρόσωπα

Ρεκόρ συμμετοχών, ΔΕΝ έλειψε δύο χρόνια και στο όνειρο ζωής απουσίαζε: Το Σαν Μαρίνο πρέπει να του αφιερώσει τη νίκη! (video)

Ρεκόρ συμμετοχών, ΔΕΝ έλειψε δύο χρόνια και στο όνειρο ζωής απουσίαζε: Το Σαν Μαρίνο πρέπει να του αφιερώσει τη νίκη! (video)

H πρώτη επίσημη νίκη για το Σαν Μαρίνο είναι γεγονός! Η επικράτηση με 1-0 επί του Λιχτενστάιν σήμαινε πολλά περισσότερα για τους ανθρώπους της χώρας, καθώς είχαν να… νιώσουν παρόμοιο συναίσθημα 20 χρόνια Ανάμεσά τους και ο Ματέο Βιταϊόλι, ο οποίος, αν και αγωνίζεται 17 χρόνια στην ομάδα, απουσίαζε από αυτή τη μεγάλη στιγμή!

Είναι αλήθεια! Το Σαν Μαρίνο κέρδισε μετά από 20 χρόνια και πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση!

Το τελικό 1-0 επί του Λιχτενστάιν μπορεί να μην έδωσε κάποιο τρόπαιο, ούτε να έδωσε κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην ομάδα, αλλά ήταν αρκετό για να φέρει χαμόγελα σε 33.000 χιλιάδες ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο Ματέο Βιταϊόλι, ο οποίος, αν και record man συμμετοχών με το Σαν Μαρίνο έλειπε από αυτή τη βραδιά!  

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής με καριέρα στην πατρίδα του, αλλά και σε μικρές κατηγορίες της Ιταλίας, δήλωνε συνεχώς «παρών» τα τελευταία δύο χρόνια στους αγώνες της ομάδας. Παράλληλα, εξασκεί και το επάγγελμα του γραφίστα, αφού οι αθλητές στη χώρα του δεν μπορούν να παρέχουν τα απαραίτητα χρήματα στην οικογένειά τους, αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, σε μερικούς αγώνες ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, αφού αγωνίζεται με το εθνόσημο από το 2007 και από τότε έχει αγωνιστεί συνολικά σε 96 αγώνες.

Ωστόσο, 17 χρόνια αργότερα ακόμα «ψάχνει» την πρώτη του νίκη σε εθνικό επίπεδο! Στη χθεσινή αναμέτρηση (05/09, 1-0) βρισκόταν εκτός αποστολής με την απουσία του αυτή να μην του επιτρέπει να γράψει με χρυσά γράμματα και το δικό του όνομα δίπλα σε αυτά των συμπαικτών του! 


Το πότε θα ξαναφορέσει το εθνόσημο άγνωστο, αλλά σίγουρα θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, για το κατόρθωμα για της πατρίδας του. Άραγε θα μπορέσει να κερδίσει το Σαν Μαρίνο με τον Βιταϊόλι στον αγωνιστικό χώρο;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0