Πρόσωπα

«Το θαύμα της Πόρτο με την υπογραφή του Ολιβέιρα»: Όταν ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού «σόκαρε» τον Ρονάλντο! (video)

«Το θαύμα της Πόρτο με την υπογραφή του Ολιβέιρα»: Όταν ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού «σόκαρε» τον Ρονάλντο! (video)
Μία… ανάσα από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, που ετοιμάζεται να έρθει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, μετά το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ. Οι συστάσεις είναι περιττές, καθώς είναι γνωστά αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Πορτογάλος. Άλλωστε, βρίσκεται χρόνια στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου, με κορυφαία του στιγμή, όταν… λύγισε τον Ρονάλντο και τη Γιουβέντους

Ο Ολυμπιακός έψαχνε καιρό έναν ποδοσφαιριστή, που θα μπορούσε να καλύψει το κενό που άφηνε η αποχώρηση του Αντρέ Όρτα.

Οι Πειραιώτες από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να φέρουν τον Πορτογάλο, αποφάσισαν να κινηθούν για έναν συμπατριώτη του και βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Kαι σύμφωνα, με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο θα υπογράψει για 2+1 χρόνια στους πρωταθλητές του Europa Conference League.

Ο 32χρονος είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς όλοι τον θυμόμαστε από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις παραστάσεις του -κυρίως- με την Πόρτο στο UEFA Champions League

Με κορυφαία του στιγμή να είναι η εμφάνισή του στη φάση των «16» της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης το 2021, όταν και έκανε τη Γιουβέντους και τον Ρονάλντο να… λυγίσουν! 

Τότε, ο CR7 αγωνιζόταν ακόμα στην Ιταλία για λογαριασμό της «γηραιάς κυρίας» και ευελπιστούσε να της φέρει το τρόπαιο στο Τορίνο, μετά από 25 χρόνια. Ωστόσο, «στοπ» στην προσπάθειά του έβαλαν ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακό και η Πόρτο!

Οι «δράκοι» με μία εξαιρετική εμφάνιση στην έδρας τους κέρδισαν με 2-1 τη Γιουβέντους και θα... έπαιζαν την πρόκρισή τους στην Ιταλία. 

Εξ αρχής, το έργο ήταν πολύ δύσκολο, αλλά όλα άλλαξαν μόλις στο 19ο λεπτό της ρεβάνς, όταν ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι «μπιανκονέρι» δεν το έβαλαν κάτω και με δύο γκολ του Κιέζα πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση. 

Αν και στο έξτρα τριαντάλεπτο, όλα έδειχναν πρόκριση Γιουβέντους, μιας και η Πόρτο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 54’ λόγω αποβολής του Ταρεμί, ο Ολιβέιρα είχε αντίθετη άποψη! 

Με το ρολόι να βρίσκεται στο 115' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Εκτελεστής ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, που δεν δίστασε να σουτάρει υπογράφοντας μία «επική» πρόκριση για την ομάδα του. 

Για την ιστορία, η αναμέτρηση έληξε 3-2 υπέρ της Γιουβέντους, αλλά τότε ήταν σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και η Πόρτο με… μπροστάρη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού «πέταξε» για τα προημιτελικά του UEFA Champions League


Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0