Πρόσωπα

Το ποδόσφαιρο πήρε τον Γκρίνγουντ από το… χέρι για το restart, κόντρα σε όσους τον καταδίκασαν!

Το ποδόσφαιρο πήρε τον Γκρίνγουντ από το… χέρι για το restart, κόντρα σε όσους τον καταδίκασαν!

Είναι μόλις 22 χρονών και έχει καταφέρει να… ταράξει τον ποδοσφαιρικό κόσμο εντός και εκτός γηπέδου. Ο Μέισον Γκρίνγουντ είναι ένας τρομερός finisher που λίγο έλειψε να δώσει πρόωρο τέλος στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ, γέννημα θρέμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιούλιο του 2019 και αγωνίστηκε με τους «κόκκινους διαβόλους» μέχρι το 2023, που πήγε δανεικός στη Χετάφε.

Με την αγγλική ομάδα κατέγραψε 129 συμμετοχές, σκοράροντας 35 φορές και μοιράζοντας στους συμπαίκτες του 12 ασίστ.

Τα προβλήματα για τον Άγγλο επιθετικό ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2022, όταν και τον συνέλαβαν για απόπειρα βιασμού και βιαιοπραγία. Τον Οκτώβρη του 2022 του αποδόθηκαν επίσημα οι κατηγορίες, μαζί και με παράβαση περιοριστικών μέτρων, αλλά τον Φεβρουάριο του 2023 αθωώθηκε. Οι μάρτυρες αποσύρθηκαν από την υπόθεση και νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια ώστε να ξεμπερδέψει οριστικά.

Τη σεζόν 2023-24 αναδείχθηκε κορυφαίος της χρονιάς στο δανεισμό του στη Χετάφε και έδειχνε πως άφηνε το άσχημο παρελθόν του πίσω. Αν και απείχε από τα γήπεδα για 18 μήνες, λόγω των κατηγοριών, τα στατιστικά του άγγιξαν τρομερά νούμερα αφού σε 36 συμμετοχές, βρήκε δίχτυα 10 φορές και έδωσε 6 ασίστ.

Και φέτος όλα δείχνουν ότι πάει για την καλύτερη σεζόν του. Η μεταγραφή του στη Μαρσέιγ και το γαλλικό πρωτάθλημα φαίνεται πως τον απογείωσε! Έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές και έχει σκοράρει πέντε γκολ, ενώ χρεώθηκε την πρώτη του ασίστ στο πέναλτι που κέρδισε στην αναμέτρηση με την Μπρεστ στην πρεμιέρα.

Μάλιστα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ μέχρι στιγμής στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Ο μόνος που τον ξεπερνά είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Numbers never… lie! Ο Μέισον Γκρίνγουντ δεν είναι ένας συνηθισμένος φορ και το αποδεικνύει κάθε φορά στο χορτάρι.



Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0