Πρόσωπα

Το μήνυμα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ΔΕΝ έλαβε το ’96: Και όμως, ο… Κιέζα έχει σκοράρει στο Άνφιλντ! (video)

Το μήνυμα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ΔΕΝ έλαβε το ’96: Και όμως, ο… Κιέζα έχει σκοράρει στο Άνφιλντ! (video)
Ναι, είναι γεγονός! Ο Φεντερίκο Κιέζα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ. Άραγε, θυμάται το γκολ ενός στενού οικογενειακού του προσώπου, 28 χρόνια πριν, στο γήπεδο που θα… αποθεώνεται; Το μήνυμα είχε σταλεί στον «ποδοσφαιρικό πλανήτη», αλλά δεν ελήφθη ποτέ!

Ήταν αναμενόμενο και έγινε και επίσημα πράξη. Ο Φεντερίκο Κιέζα άφησε την πατρίδα του και την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν από το 2022, τη Γιουβέντους, για να μετακομίσει στο Λίβερπουλ. Με 13 εκατομμύρια, ο Ιταλός διεθνής θα αγωνίζεται στην Premier League, δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο ενθουσιασμός του είναι εμφανής.

Ένα από τα πρόσωπα που γνώριζαν από νωρίς την πρόταση των «Reds» στον Κιέζα ήταν ο πατέρας του, Ενρίκο, πρώην ποδοσφαιριστής, γνωστός στο ιταλικό πρωτάθλημα για το πέρασμά του από Πάρμα, Φιορεντίνα και Λάτσιο.

Τα πρώτα λόγια του Κιέζα senior ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, ως προς την απόφαση του γιου του, που έψαχνε το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

«Πήγαινε! Είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα σου»!

 

Ο Ενρίκο Κιέζα, μάλιστα, σε μία από τις 17 συμμετοχές του με την εθνική Ιταλίας, έχει πετύχει ένα γκολ. Ήταν στο EURO 1996, όταν η «Σκουάντρα Ατζούρα» βρέθηκε αντιμέτωπη με την Τσεχία στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Το γήπεδο που χρίστηκε σκόρερ με την εθνική, για μία και μοναδική φορά, ήταν το Άνφιλντ!

Σειρά του Φεντερίκο Κιέζα τώρα να γράψει το όνομά του δίπλα σε αυτά που έχουν σκοράρει σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου.



Όλγα Μανιώτη 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0