Πρόσωπα

«Αν δεν τραυματιζόταν, πού θα σταμάταγε;»: Η φάση που άλλαξε την ιστορία του Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό! (video) 

«Αν δεν τραυματιζόταν, πού θα σταμάταγε;»: Η φάση που άλλαξε την ιστορία του Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό! (video) 
Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον Παναθηναϊκό ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός «αποχαιρετά» την Ελλάδα, με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς το ξεκίνημα και το τελείωμά του στη χώρα μας δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο, θα θυμάται για πάντα τις αρχές της σεζόν του 2022-23, αλλά και ένα ακυρωθέν γκολ που -πιθανότατα- άλλαξε την ιστορία του στους «πράσινους»!

Στην ΑΕΚ Λάρνακας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αϊτόρ, ο οποίος, ολοκλήρωσε την θητεία του στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Άλλωστε, οι σχέσεις τους είχαν δοκιμαστεί πολλές φορές, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν τις ενστάσεις τους για τη μεταγραφή του. Ωστόσο, παρά το κακό ξεκίνημα που είχε στην Ελλάδα, όλοι θα θυμούνται τον 28χρονο της σεζόν 2022-23!

Οι πρώτες δύο αγωνιστικές περίοδοι του Ισπανού στο «τριφύλλι» δεν ήταν οι ιδανικότερες, καθώς σε 61 εμφανίσεις του είχε συνολικό απολογισμό 12 γκολ και 12 ασίστ.

Βέβαια, το τέλος της δεύτερης χρονιάς του στα μέρης μας τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, αφού στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν ο άνθρωπος που με δικό του γκολ είχε χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε το «τρελό» του ξεκίνημα της νέας σεζόν!

Στην οποία ο Παναθηναϊκός έμοιαζε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού είχε χτίσει μία διαφορά, που τον κράταγε σταθερά πρώτο στη βαθμολογία.

Πρωταγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «πρασίνων» ήταν ο Αϊτόρ, που είχε κάνει τρομερή εκκίνηση, μιας και είχε σκοράρει οκτώ φορές στις πρώτες 11 αναμετρήσεις!

Η ξέφρενη πορεία του σταμάτησε σε ένα ματς πρωταθλήματος, απέναντι στον Άρη (1-0). Ο τότε προπονητής του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είχε επιλέξει να τον αφήσει στον πάγκο, για να του δώσει ανάσες.

Οι δύο ομάδες έμεναν «κολλημένες» στο 0-0 και τότε ήταν που ο Σέρβος τεχνικός, έριξε στη μάχη τον Ισπανό, για να βοηθήσει.

Ο Αϊτόρ, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 4’ λεπτά, πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει. Οι εξετάσεις έδειξαν τα χειρότερα, καθώς είχε υποστεί ολική ρήξη χιαστού, κάτι που σήμαινε πως θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα γήπεδα. Εν τέλει, ο Ισπανός χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ενώ η ομάδα του έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ!

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εν λόγω αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει λίγα λεπτά πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, μετά από υπόδειξη του VAR!

Μία εξέλιξη που μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς αν οι «πράσινοι» βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ, μπορεί να μην έμπαινε ποτέ ως αλλαγή. Και εμείς, να μην μιλάγαμε για ένα από τα μεγαλύτερα «What If» της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0