Πρόσωπα

Ο Μουρίνιο τον ανέδειξε στη Ρόμα, δύο «top» ομάδες τον ήθελαν και ο ΠΑΟΚ πάει για την πιο… ιδιαίτερη μεταγραφή στην Ελλάδα!

Ο Μουρίνιο τον ανέδειξε στη Ρόμα, δύο «top» ομάδες τον ήθελαν και ο ΠΑΟΚ πάει για την πιο… ιδιαίτερη μεταγραφή στην Ελλάδα!

Όσοι βλέπουν Ιταλία, τον γνωρίζουν. Όσοι ακολουθούν «πιστά» τον Μουρίνιο τον πιστεύουν. Και όσοι αρέσκονται να διαβάζουν «σενάρια» μεταγραφών, θυμούνται το όνομά του. Ήρθε… μάλλον η ώρα οι υποθέσεις να μην περιλαμβάνουν ερώτηση. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταστήσει τον Εντοάρντο Μποβέ την πιο «ιδιαίτερη» ελληνική μεταγραφή!

Έχουμε μπει σε μια καινούργια εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι δεδομένο. Πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σίγουρα μεταγραφές που είχαμε… ξεχάσει. Οι ελληνικές ομάδες ανοίγουν τους ορίζοντες τους και τις βλέψεις τους, κοιτάζοντας στα μεγάλα «σαλόνια».

Μια τέτοια μεταγραφή θα μπορούσε να είναι και ο Εντοάρντο Μποβέ για τον ΠΑΟΚ. Ο 22χρονος μέσος αποτελεί γέννημα θρέμμα της Ρόμα. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες των «τζιαλορόσι», ενώ τη σεζόν 2021-22, ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έφερε στην πρώτη ομάδα, δίνοντας του χρόνο συμμετοχής.

Ο «Special One» πίστευε στις ικανότητες του νεαρού Ιταλού και τον χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο. Μετά την απόλυση του Πορτογάλου τεχνικού τον Ιανουάριο 2024, ο αντικαταστάτης του και νυν προπονητής της Ρόμα, Ντανιέλε ντε Ρόσι, δεν έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό για τον Μποβέ, δίνοντάς του όμως ευκαιρίες να αγωνίζεται.

Έτσι, μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Μποβέ κατέγραψε 45 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν παίκτη που έχει δουλέψει δίπλα σε μεγάλα ονόματα κι έχει αντιμετωπίσει την αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου. Δε μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι το φετινό καλοκαίρι, δύο ακόμα ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον Ιταλό χαφ. Έβερτον και Νάπολι κατέθεταν τις προσφορές και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα καλό deal με τη Ρόμα, προκειμένου να τον αποκτήσουν.

Και τώρα ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε την έκπληξη και προσπαθεί να φέρει τον Μποβέ στη Θεσσαλονίκη. Αν τα καταφέρει, θα μιλάμε για μία από τις πιο… ιδιαίτερες μεταγραφές στην Ελλάδα, δεδομένης της ηλικίας του (22 χρονών), αλλά και της απήχησής του σε μεγάλα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Επιπλέον, ο Μποβέ θα γίνει ο 5ος Ιταλός στην ιστορία του ΠΑΟΚ , με τελευταίο τον Μπρούνο Τσιρίλο το 2012.


Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0