Πρόσωπα

«Αν δεν λεγόταν… Ιωαννίδης;»: Αλήθεια, υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφισβητεί την αξία του; (video)

«Αν δεν λεγόταν… Ιωαννίδης;»: Αλήθεια, υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφισβητεί την αξία του; (video)

Μία φάση βγαλμένη από… PlayStation. Αλλά δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτή. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει αποδείξει, εδώ και αρκετό καιρό, την αξία του. Και πλέον, δύσκολα κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Παρομοιώσεις με τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο», μία γενική… τρέλα και η απόλυτη αποθέωση για τον Φώτη Ιωαννίδη. Το γκολ του Έλληνα επιθετικού κόντρα στη Λανς, στην ήττα του Παναθηναϊκού με 2-1 (22/08), ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, εν όψει του επαναληπτικού.

Πέρα από την κρισιμότητά του όμως, ήταν και μία στιγμή… μαγείας! Μία ενέργεια που δεν πέρασε απαρατήρητη από τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Όπως δεν έμεναν απαρατήρητα ούτε τα κατορθώματά του με το «τριφύλλι», κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Περνώντας σχεδόν τη… μισή γαλλική ομάδα, νίκησε τον Σαμπά, προσφέροντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό για τον Φώτη Ιωαννίδη. Το έχει κάνει στο παρελθόν, το πραγματοποίησε εκ νέου και σίγουρα, θα το δούμε και πάλι στο μέλλον. Στο άμεσο μέλλον.

Το καλοκαίρι, που φτάνει σιγά-σιγά στην ολοκλήρωσή του, ήταν… έντονο για τον 24χρονο φορ. Πολλά ακούστηκαν για εκείνον. Αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν -και συνεχίζουν να ενδιαφέρονται- για την απόκτησή του. Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπολόνια, Λέστερ, Ίπσουιτς, είναι μόνο μερικές από εκείνες, οι οποίες είτε κατέθεσαν πρόταση, είτε τουλάχιστον φημολογήθηκε ότι το έκαναν, με το «τριφύλλι» να απαντά κατηγορηματικά. Δεν πωλείται!

Οι «κρούσεις» δεν ήταν… φθηνές. Επρόκειτο για προσφορές που θα καθιστούσαν τον Ιωαννίδη ως την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Κι όμως, αυτός ο παράγοντας δεν στάθηκε ικανός για να αλλάξει τη γνώμη των ανθρώπων των «πρασίνων».

Αρκετοί ισχυρίστηκαν πως τα ποσά μοιάζουν… αδιανόητα. Παρακολουθώντας, όμως, όσα προσφέρει στο χορτάρι, τότε θα δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση…

Ας το πάμε και αλλιώς. Θα υπήρχε η ίδια συζήτηση, εάν δεν λεγόταν… Ιωαννίδης; Τι θα γινόταν εάν δεν τύχαινε να είναι Έλληνας, αλλά προερχόταν από την Ισπανία, την Αργεντινή, ή την Βραζιλία;

Όπως και να έχει, ο ίδιος έχει «κλείσει» τα αυτιά του. Το είπε στη συνέντευξη Τύπου, πριν από τον πρώτο αγώνα των Play Offs του Conference League, αλλά κυρίως, το απέδειξε εντός των τεσσάρων γραμμών. Τώρα, παίζει για τον Παναθηναϊκό.

Κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να φέρει το μέλλον για εκείνον. Προς το παρόν, φρόντισε ώστε να κρατήσει την ομάδα του στο «κόλπο» της πρόκρισης για το League Phase της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Όλα τα υπόλοιπα, θα φανούν στην πορεία.

Αλήθεια, υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφισβητεί την αξία του Φώτη Ιωαννίδη;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0