Πρόσωπα

«Πόσο ανάγκη έχει τον Κάρμο;»: Η «μεταμόρφωση» στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, που δίνει την απάντηση! (video) 

«Πόσο ανάγκη έχει τον Κάρμο;»: Η «μεταμόρφωση» στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, που δίνει την απάντηση! (video) 

Ο Νταβίντ Κάρμο είναι έτοιμος να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούσαν από καιρό τις εξελίξεις του Ανγκολέζου στην Πόρτο και φαίνεται πως «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή! Ωστόσο, με την πολυκοσμία που δημιουργείται πλέον στην «καρδιά» της άμυνας τίθεται το εξής ερώτημα: «Τον είχαν ανάγκη οι Πειραιώτες;»

Πολύ κοντά σε μία σημαντική προσθήκη για το ρόστερ του φαίνεται πως είναι ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κίνηση-ματ και βρίσκονται μία… ανάσα από τη μεταγραφή του Νταβίντ Κάρμο.

Οι συστάσεις είναι περιττές, καθώς ο Ανγκολέζος, ήταν από τους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν και με το που πάτησε στην Ελλάδα, βοήθησε σημαντικά τους Πειραιώτες και φυσικά μαζί κατέκτησαν και το Europa Conference League!

Άλλωστε, μιλάμε για μία θέση, που γίνεται πολύ «φασαρία» τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Ολυμπιακός έδειξε πως «πονάει» με αποκορύφωμα την περσινή του πορεία στο UEFA Europa League.

Κάτι που μαρτυράνε και οι επιδόσεις του, μιας και στους έξι αγώνες των ομίλων είχε δεχτεί συνολικά 14 γκολ. Δηλαδή, δεχόταν 2,33 τέρματα ανά αγώνα!

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 5-0: Εφιάλτης στη Γερμανία, ταπεινωτική ήττα με  πεντάρα

Όλα όμως άλλαξαν από τα μέσα της σεζόν, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δικό τους με δανεισμό τον Κάρμο.

Μαζί με τον Ρέτσο αποτέλεσαν το βασικό αμυντικό δίδυμο και «μεταμόρφωσαν» την άμυνα της ομάδας τους! Στα νοκ-άουτ οι Πειραιώτες δέχτηκαν συνολικά 10 γκολ και έριξαν σημαντικά τον μέσο όρο των γκολ που δέχονται ανά αγώνα, αφού από τα 2,33 «κατέβηκαν» στο 1,11!  

Νταβίντ Κάρμο: Ποια η αντίδραση του Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ στο άκουσμα της  είδησης πως ο Κάρμο συμφώνησε να μείνει στην Πόρτο

Πλέον, ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του υψηλόσωμου αμυντικού, φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από πλήρης στην «καρδιά» της άμυνας του, αφού υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στην εν λόγω θέση.

Τον Κάρμο συμπληρώνουν οι Ρέτσος, Άμπι, Μπιανκόν, Ντόη και Πιρόλα, ενώ υπάρχει και ο Βέζο (δεν υπολογίζεται), αλλά και ο Κουτσίδης που θα έχει πιο συμπληρωματικό ρόλο. Εκτός και αν υπάρξει κάποια αποχώρηση, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Άραγε τον είχαν όντως ανάγκη τον 25χρονο, οι «ερυθρόλευκοι»; Αν δούμε την περσινή ευρωπαϊκή πορεία τους, σίγουρα, ο Κάρμο είναι ένας ποδοσφαιριστής που εμπνέει εμπιστοσύνη και προσθέτει ασφάλεια στα μετόπισθεν και δεν γινόταν να μην γίνει κίνηση για την απόκτησή του!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0