Πρόσωπα

Η «ρήξη» με τον Ομπράντοβιτς, το NBA και η επιθυμία του Αταμάν: Το… story του Ομέρ Γιουρτσεβέν, πριν τον Παναθηναϊκό!

Η «ρήξη» με τον Ομπράντοβιτς, το NBA και η επιθυμία του Αταμάν: Το… story του Ομέρ Γιουρτσεβέν, πριν τον Παναθηναϊκό!

Φαίνεται πως βρήκε το τελευταίο κομμάτι του «παζλ» του ο Παναθηναϊκός. Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν αποτελεί τον εκλεκτό του Εργκίν Αταμάν για τη θέση «5» και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο… παρελθόν του.

Είχε υπομονή, δεν έκανε βιαστικές κινήσεις και όπως φαίνεται, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πια πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ του, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν δοκιμάστηκε από τους Νιου Γιορκ Νικς, όμως δεν βρήκε «στέγη» στην ομάδα της Νέας Υόρκης, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Κάπως έτσι, άνοιξε ο δρόμος για να φορέσει τα «πράσινα», αποτελώντας τον εκλεκτό του Εργκίν Αταμάν, για τη θέση «5»!

Ποιος είναι όμως, ο Τούρκος ψηλός που αναμένεται να ενισχύσει τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας; Ήδη από αρκετά νεαρή ηλικία, είχε καταφέρει να ξεχωρίσει στην Ευρώπη, τραβώντας μάλιστα την προσοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Τον Μάρτιο του 2015, ο Σέρβος τεχνικός τού έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στην EuroLeague, με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, ωστόσο σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, το «γυαλί» στη σχέση μεταξύ των δύο θα… έσπαγε!

Ο Γιουρτσεβέν μετέβη στο Τορόντο για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα του NBA. Κάτι που έκανε έξαλλο τον Ομπράντοβιτς, καθώς η τουρκική ομάδα εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε αρκετά θέματα τραυματισμών στους ψηλούς. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν τον υπολόγιζε, δεν δίστασε να τοποθετηθεί δημοσίως εναντίον του!

Έπειτα από αρκετές περιπέτειες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Γιουρτσεβέν κατάφερε να βρει «σπίτι» στο NBA, καθώς οι Μαϊάμι Χιτ προχώρησαν στην απόκτησή του τον Μάιο του 2021. Εκεί, παρέμεινε μέχρι το 2023, όταν και μετακόμισε στους Γιούτα Τζαζ.

Έναν χρόνο μετά αποδεσμεύτηκε, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι Νικς δεν του έκαναν το… χατίρι να τον κρατήσουν στον μαγικό κόσμο του NBA και έτσι, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να τον κάνει δικό του.

Συνολικά, στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη μέτρησε κατά μέσο όρο 5 πόντους και 4.6 ριμπάουντ, στα 113 παιχνίδια που αγωνίστηκε σε regular season, καταγράφοντας 11.8 λεπτά ανά ματς.

Όλα δείχνουν λοιπόν πια, πως ο Γιουρτσεβέν, σε ηλικία 26 ετών, είναι έτοιμος για την επιστροφή του στην Ευρώπη, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0