Πρόσωπα

«Να ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ, για να κληθεί στην εθνική του ομάδα»: Ποια είναι όμως η χώρα του Τζόναθαν Γκόμες; (video)

«Να ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ, για να κληθεί στην εθνική του ομάδα»: Ποια είναι όμως η χώρα του Τζόναθαν Γκόμες; (video)
Πολύ κοντά στo να αποκτήσει με δανεισμό τον Τζόναθαν Γκόμες βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπως μεταφέρουν δημοσιεύματα από την Ισπανία. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κάνει Μεξικό και ΗΠΑ να μάχονται, ώστε να τον έχουν στο δυναμικό τους!

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, έχουμε δει ποδοσφαιριστές να μην αγωνίζονται στην εθνική ομάδα, που υπηρέτησαν στις μικρές ηλικίες.

Ένας από αυτούς είναι και ένας παίκτης, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται πολύ κοντά στο να ενταχθεί στον ΠΑΟΚ, ως δανεικός.  

Ο λόγος για τον Τζόναθαν Γκόμες, που παρ’ ότι διανύει το 20ο έτος της ζωής του έχει κάνει ΗΠΑ και Μεξικό να… σφάζονται για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες!

Αν και γεννημένος στις ΗΠΑ, είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα του Μεξικού, με τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Σοσιεδάδ να έχει ζήσει και τις δύο μεριές του νομίσματος.

Τι εννοούμε; Αν ανατρέξουμε στο βιογραφικό του παίκτη θα δούμε, πως έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες και μάλιστα και σε επίπεδο ανδρών, σε φιλικούς αγώνες!  


Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας, έχει πρωταγωνιστήσει με τα χρώματα των ΗΠΑ σε επίπεδο Κ16, Κ20 και ανδρών, ενώ είχε κληθεί και σε αγώνες για την Κ17 της Αμερικής!

Από την άλλη, έχει φορέσει και τη φανέλα του Μεξικού, εκπροσωπώντας την Κ16, την Κ20, αλλά και την εθνική ανδρών της χώρας!

Ποια εθνική θα επιλέξει; Ακόμα άγνωστο. Ωστόσο, ένα μικρό προβάδισμα φαίνεται πως το έχει η Αμερική, καθώς με την Κ20, έχει και τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη ομάδα, ενώ ήταν και αυτή που αγωνίστηκε τελευταία φορά σε εθνικό επίπεδο, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20, πριν από έναν χρόνο. 

Jonathan Gómez, el estadounidense que busca sus orígenes en la Selección  Mexicana - ESPN

Να υπενθυμίσουμε, πως ο Τζόναθαν Γκόμες δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε άλλη εθνική, όταν καταγράψει το πρώτο επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, είτε με τις ΗΠΑ, είτε με το Μεξικό!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0