Πρόσωπα

Τσάμπι Αλόνσο: Ο «μάγος» της μεσαίας γραμμής και η μεταμόρφωση σε προπονητή - ιδιοφυΐα

Τσάμπι Αλόνσο: Ο «μάγος» της μεσαίας γραμμής και η μεταμόρφωση σε προπονητή - ιδιοφυΐα

Bundesliga, Κύπελλο Γερμανίας και τώρα Super Cup! Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει βαλθεί να τα... σηκώσει όλα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα κορυφαία πρόσωπα του ποδοσφαιρικού κόσμου. Ο Τσάμπι Αλόνσο άφησε εποχή σαν παίκτης αγωνιζόμενος σε μεγάλους συλλόγους, όπως Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Πλέον, πάει να γράψει ιστορία και ως προπονητής με μία ομάδα που δεν πίστευε κανένας.

Ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2022 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και η δουλειά που είχε να κάνει μόνο εύκολη δεν ήταν. Οι «ασπιρίνες» ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και κινδύνευαν με πτώση στη δεύτερη κατηγορία. Σαν «από μηχανής Θεός», ο Αλόνσο ανέλαβε τα ηνία και γλίτωσε την ομάδα από τα χειρότερα.

Τον επόμενο χρόνο, την οδήγησε στην κορυφή με την κατάκτηση της Bundesliga και το Κύπελλο Γερμανίας, χωρίς να ηττηθεί ούτε μία φορά. Με αυτό το αδιανόητο σερί πορεύτηκε και στην Ευρώπη, μέχρι τον τελικό του Europa League, όταν έχασε από την Αταλάντα (3-0).

Ποιος όμως να του προσάψει κάτι γι’ αυτή την ήττα; Ο Ισπανός θρύλος απέδειξε τις ικανότητές του και στο ρόλο του προπονητή, έχοντας κατακτήσει τρεις τίτλους σε διάστημα πέντε μηνών!

Τελευταίο του τρόπαιο το Super Cup Γερμανίας με αντίπαλο τη Στουτγκάρδη (2-2, 4-3 στα πέναλτι).

Η νέα του πρόκληση; Να κάνει το back to back, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν τυχαία η επιτυχία της προηγούμενης σεζόν και ήρθε για να μείνει. Σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η ομάδα που θα νικήσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αν θα τα καταφέρει...

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0