Πρόσωπα

«Από τρίτη επιλογή, βασικός»: Ο Πάσβιρ «έκλεισε» τα αυτιά του στις φήμες για μεταγραφή και ζει το όνειρό του στον Άγιαξ! (video)  

«Από τρίτη επιλογή, βασικός»: Ο Πάσβιρ «έκλεισε» τα αυτιά του στις φήμες για μεταγραφή και ζει το όνειρό του στον Άγιαξ! (video)  
Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την είσοδό του στην Ευρώπη, μέσω των Play Off του Europa Conference League. Μπορεί να έφτασε κοντά στο να αποκλείσει τον Άγιαξ, αλλά ο Ρέμκο Πάσβιρ έκανε -ίσως- τον καλύτερο αγώνα της ζωής του, αποκρούοντας πέντε εκτελέσεις πέναλτι και βάζοντας «φρένο» στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταγραφή βασικού τερματοφύλακα στον «Αίαντα»!

Ο Παναθηναϊκός είπε «αντίο» από το UEFA Europa Legaue, μένοντας εκτός διοργάνωσης, μετά από έναν ανεπανάληπτο αγώνα απέναντι στον Άγιαξ (15/08, 0-1, 13-12 πεν.). Φυσικά, τα 34 πέναλτι που εκτελέστηκαν «έσπασαν» κάθε ρεκόρ, καθώς είναι τα πιο πολλά που διαδραματίστηκαν σε κάποια ευρωπαϊκή αναμέτρηση


Ήρωας της βραδιάς ήταν ο Ρέμκο Πάσβιρ, που κατάφερε να χτίσει «τοίχος» στην εστία του με πέντε αποκρούσεις στην ψυχοφθόρα διαδικασία. Ίσως αυτή του η εμφάνιση κάνει τον Άγιαξ να αναθεωρήσει κάποια πράγματα, καθώς πολλά δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για μεταγραφή στη θέση του τερματοφύλακα

Ωστόσο, ο 40χρονος δεν καταλαβαίνει από αυτά, καθώς στον «Αίαντα» έχει μάθει να αρπάζει όποια ευκαιρία του παρουσιάζεται. Μπορεί να μην είχε την πιο λαμπρή καριέρα, ή να μην ήταν πάντα γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά έχει βάλει και τη δικιά του υπογραφή στην ιστορία του Άγιαξ

Μπορεί στα νιάτα του να μην είχε βρει την ομάδα που του ταίριαζε και η μεταγραφή του το 2021, να φάνταζε ως απλά τον τελευταίο του σταθμό, για να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, κατακτώντας τίτλους. 


Με τους Ονάνα και Στεκέλνμπουργκ να υπερασπίζονται τότε, την εστία των Ολλανδών, φάνταζε απίθανο να μπορέσει να πάρει ευκαιρίες, έστω και σε παιχνίδια χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Δούλεψε είχε υπομονή και η ζωή τον αντάμειψε. Ο Ονάνα έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, καθώς παραβίασε τους κανόνες της UEFA σε ό,τι αφορά το ντόπινγκ, ενώ ο συμπατριώτης του είχε αλλεπάλληλους τραυματισμούς!

Τότε ήταν που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο, έχοντας κερδίσει με το «σπαθί» του, θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια του Άγιαξ.

Remko Pasveer - Προφίλ παίκτη 24/25 | Transfermarkt

Συνολικά έχει καταφέρει να κρατήσει 29 φορές ανέπαφη την εστία του σε 55 αναμετρήσεις, την τελευταία τριετία, με τον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό (15/08, 0-1, 13-12 πεν.), να είναι ένα ματς «δήλωση», ως προς αυτούς που ζητούσαν μεταγραφή βασικού τερματοφύλακα.
Αλλά και να γίνει αυτό, ο 40χρονος έζησε όσα ήθελα, μπορεί να το έκανε σε προχωρημένη ηλικία, αλλά απέδειξε σε όλους πως ποτέ δεν είναι αργά! 

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0