Πρόσωπα

ΑΕΚ: Σε ένα ζευγάρι αγώνων που… προβλημάτισε, ο Στρακόσα απέδειξε πως είναι «εγγύηση» κάτω από τα γκολπόστ! (video)

ΑΕΚ: Σε ένα ζευγάρι αγώνων που… προβλημάτισε, ο Στρακόσα απέδειξε πως είναι «εγγύηση» κάτω από τα γκολπόστ! (video)

Η ΑΕΚ απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες σκόραρε οκτώ γκολ και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο των προκριματικών του Europa Conference League. Η εικόνα της Ένωσης και αρκετών ποδοσφαιριστών της όμως, δημιούργησε προβληματισμούς. Βέβαια το σίγουρο είναι πως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Θωμά Στρακόσα και την ποιότητα του.  

Σε ένα ζευγάρι αγώνων που σήκωσε αρκετή κουβέντα, η ΑΕΚ με ένα 2/2 επί της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η Ένωση και στα δύο παιχνίδια παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα και αρκετά «σκαμπανεβάσματα» στην αγωνιστική της εικόνα. Ένα όμως παρέμεινε σταθερό καθ’ όλη την διάρκεια των αναμετρήσεων.

Οι επιδόσεις του Θωμά Στρακόσα έκαναν σίγουρα τον Ματίας Αλμέιδα να χαμογελάσει. Ο Αλβανός κίπερ αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφικές κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει σε αυτό το μεταγραφικό «παζάρι» η ΑΕΚ και εκείνος δεν άργησε για να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Μέσα σε 180 λεπτά παιχνιδιού, ήταν πάντοτε «παρών» και με εντυπωσιακές επεμβάσεις διατηρούσε την Ένωση σε «τροχιά» πρόκρισης. Υπάρχει βέβαια και η ατασθαλία του πρώτου αγώνα, όταν μετά από ένα λανθασμένο του κοντρόλ, έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό της Ίντερ να απειλήσει, με τον Στρακόσα τελικά να του κάνει πέναλτι. Αν και η αλήθεια είναι πως αν υπήρχε VAR στον αγώνα, δεν είναι σίγουρο πως η παράβαση αυτή θα δινόταν, καθώς από τα ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο ποδοσφαιριστές βρίσκει πρώτα την μπάλα.

Στα υπόλοιπα γκολ που δέχθηκε, η ευθηνή του είναι έως και μηδαμινή. Το αυτογκόλ του Βίντα (το πρώτο στην πολυετή καριέρα του Κροάτη), ήταν ένα στιγμιαίο λάθος που για να συμβεί ξανά, θα πρέπει να… ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες. Ενώ στο τρίτο τέρμα της Ίντερ, δεν υπήρχε κανένας αμυντικός για να μαρκάρει τον ανενόχλητο «εκτελεστή», για το 4-3 (24/07).

Η εμπειρία και η ποιότητα του Στρακόσα είναι γνωστή και δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Όποιος είχε όμως αμφιβολίες, θα πρέπει να έχει ήδη πειστεί. Η ομάδα της Ανδόρρας δεν αποτελεί κάποιο φόβητρο, ούτε έναν αντάξιο αντίπαλο για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Κατάφερε όμως να γίνει απειλητική σε πολλές περίπτωσης, εκμεταλλευόμενη την αφέλεια που παρουσίαζε η Ένωση στην αμυντική της γραμμή.

Ενώ όλοι προσπαθούν ακόμη να βρουν τα πατήματα τους και να επανέλθουν στο 100% της αγωνιστικής τους κατάστασης, ο Στρακόσα δείχνει πως είναι έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Κι αυτό θα χρειαστεί να το κάνει για πολύ καιρό ακόμα, διότι με τον τραυματισμό του Μπρινιόλι, που θα τον αφήσει για τουλάχιστον 2,5 μήνες εκτός, η παρουσία του Στρακόσα είναι αναγκαία.

6279544.jpg

Πάντως η ποιοτική αναβάθμιση που ήθελε ο Αλμέιδα, στη θέση του τερματοφύλακα, φαίνεται πως έχει γίνει και μάλιστα με το παραπάνω.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0