Πρόσωπα

Ένα «αστέρι» της Γιουνάιτεντ στον ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ στην Ευρώπη, το περιβραχιόνιο και το... what if του Σορτάιρ! (video)

Ένα «αστέρι» της Γιουνάιτεντ στον ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ στην Ευρώπη, το περιβραχιόνιο και το... what if του Σορτάιρ! (video)

Μία κίνηση με το βλέμμα -και- στο μέλλον από τον ΠΑΟΚ! Ο Σόλα Σορτάιρ αφήνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναζητά στη Θεσσαλονίκη ένα «σπίτι» και μια ευκαιρία. Τι έχει προλάβει να κάνει, όμως, μέχρι τα 20 χρόνια του; Να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά και να γράψει ιστορία με τους «κόκκινους διαβόλους» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η ενίσχυση του ΠΑΟΚ στη μεσοεπιθετική γραμμή, ήρθε με μία κίνηση… έκπληξη! Ο Σόλα Σορτάιρ δεν μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για να αποτελέσει απλώς το παρόν του «Δικεφάλου του Βορρά». Φορά τα ασπρόμαυρα, ούτως ώστε να γίνει και το μέλλον του!

Το βράδυ του Σαββάτου (27/07), ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε το «χτύπημα» των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο «μικρός» από το Νιούκαστλ, περιοχή στην οποία γεννήθηκε, είναι βγαλμένος από τα «σπλάχνα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, αποφάσισε πως δεν μπορεί να περιμένει άλλο, για μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα.

Έτσι, πήρε την μεγάλη απόφαση, να κάνει το ταξίδι στο εξωτερικό. Ακόμα κι αν είχε στα χέρια του πληθώρα προτάσεων, από Αγγλία, Ισπανία, MLS και Σαουδική Αραβία, στα μάτια του 20χρονου μεσοεπιθετικού, ξεχώρισε το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Ένα μέρος, που του δίνει τη δυνατότητα να αναδείξει το ταλέντο του.

Πάντως, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη καταφέρει να φτάσει σε ορισμένα αξιομνημόνευτα επιτεύγματα. Παράλληλα, μπορεί οι εμφανίσεις του με την πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» να ήταν περιορισμένες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως δεν είχε «κεντρίσει» το ενδιαφέρον των φιλάθλων!

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί φίλοι της Γιουνάιτεντ, τον θεωρούσαν ως το «next big thing» της ομάδας! Μία πεποίθηση που δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στους οπαδούς, αλλά την ενστερνίστηκαν και οι άνθρωποι εντός του συλλόγου!

Γι’ αυτό, του έδωσαν τη δυνατότητα να γράψει ιστορία! Αν και με την πρώτη ομάδα, μετρά μόλις πέντε συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, η μία εξ αυτών έμελλε να είναι… διαφορετική και αλησμόνητη!

Συνολικά, ο Σορτάιρ έχει φορέσει τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» σε τρεις αναμετρήσεις της Premier League, ενώ αγωνίστηκε ακόμα μία φορά στο Europa League και μία στο Champions League. Όταν πάτησε, λοιπόν, στον αγωνιστικό χώρο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2021, για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ολντ Τράφορντ, στο πλαίσιο της νοκ-άουτ φάσης για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, φρόντισε ώστε να καταρρίψει και ένα ρεκόρ!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον ταλαντούχο Άγγλο ως αλλαγή στο 76ο λεπτό, με αποτέλεσμα, από εκείνη την στιγμή, να γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί για τη Γιουνάιτεντ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ηλικία 17 ετών και 23 ημερών! Ένα ορόσημο που διατηρεί φυσικά, μέχρι και σήμερα!

Εν συνεχεία, μέσα στο 2023 δόθηκε ως δανεικός στην Μπόλτον, η οποία βρισκόταν στη League One, προκειμένου να πάρει κάποια παιχνίδια. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Σε 16 αναμετρήσεις, πέτυχε μόλις ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ.

Την τελευταία του σεζόν στην «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ, φόρεσε ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με την Κ23. Κάτι βέβαια που δεν προκαλεί εντύπωση, εάν αναλογιστούμε πως, ουσιαστικά, «μεγάλωσε» μέσα στην ομάδα. Έφτασε, ωστόσο, η ώρα του αποχωρισμού.

σηολα.jpg

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί. Ο Σορτάιρ αναζητά την εξιλέωση. Θέλει να «λάμψει» και να αποφύγει την «ταμπέλα» ενός μελλοντικού… what if! Ο ΠΑΟΚ τού προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Και πλέον, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσθέτει στη «φαρέτρα» του έναν ποδοσφαιριστή, «διψασμένο» για διακρίσεις!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0