Πρόσωπα

Από δανεικός της Μπράγκα, «μόνιμος κάτοικος» Πειραιά: Ο Αντρέ Όρτα στον Ολυμπιακό, με... στυλ 2020! (video)

Από δανεικός της Μπράγκα, «μόνιμος κάτοικος» Πειραιά: Ο Αντρέ Όρτα στον Ολυμπιακό, με... στυλ 2020! (video)
Μία «ανάσα» από τη μεταγραφή του Αντρέ Όρτα βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Αν οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώσουν την απόκτησή του ο Πορτογάλος θα ακολουθήσει τα… χνάρια ενός πρώην συμπαίκτη του στην Μπράγκα, που μετά τον αρχικό εξάμηνο δανεισμό του έγινε μόνιμος κάτοικος Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος μετά το επιτυχημένο πρώτο εξάμηνο στον Πειραιά - όπως όλα δείχνουν - θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα, αφού Ολυμπιακός και Μπράγκα είναι μία «ανάσα» από την οριστική συμφωνία.

Το άκουσμα της απόκτησής του δεν προκαλεί «έκπληξη», καθώς και οι δύο πλευρές επιθυμούσαν να βρίσκονται και τη νέα σεζόν μαζί. Ωστόσο, είναι από τις λίγες φορές που κάποιος ποδοσφαιριστής που έρχεται στους «ερυθρόλευκους» ως δανεικός, μένει και τη νέα χρονιά στο Λιμάνι με κανονική μεταγραφή!

Για να βρούμε τον τελευταίο που κατάφερε κάτι τέτοιο θα πρέπει να ταξιδέψουμε στο καλοκαίρι του 2020. Τότε, οι Πειραιώτες αποφάσισαν να βγάλουν 2 εκατ. ευρώ από τα ταμεία τους, για να αποκτήσουν και πάλι κάποιον παίκτη της Μπράγκα και πρώην συμπαίκτη του Όρτα!

Ο λόγος για τον Αχμέντ Χασάν που μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στον Ολυμπιακό κατάφερε να σκοράρει συνολικά 9 γκολ σε 18 εμφανίσεις, όντας ο αναπληρωματικός του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Φυσικά, είχε προηγηθεί ξανά μία σεζόν στους «ερυθρόλευκους» και πάλι ως δανεικός (2018-19). Ο τότε προπονητής των «ερυθρολεύκων», Πέδρο Μαρτίνς, είχε κάνει ξεκάθαρο πως ήθελε και τη νέα σεζόν τον Αιγύπτιο στην ομάδα. Και έτσι έγινε!


Ο Χασάν αγωνίστηκε συνολικά 94 φορές με τη φανέλα των Πειραιωτών και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 38, ενώ μοίρασε και επτά ασίστ, πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος τον Σεπτέμβρη του 2023.

Μέχρι και σήμερα μεγαλύτερή του στιγμή με την ελληνική ομάδα είναι το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους «16» του UEFA Europa League απέναντι στην Αϊντχόφεν (2-1) τη σεζόν 2020-21.

Κάπως έτσι, ο Όρτα είναι έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη από τον Χασάν και να κάνει το δρομολόγιο Ελλάδα - Πορτογαλία - Ελλάδα, όπως έγινε και με τον Αιγύπτιο πριν τέσσερα χρόνια!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλά δημοσιεύματα, έγραφαν πως ο Παναγιώτης Ρέτσος ήρθε ως δανεικός το καλοκαίρι του  2022 από την Ελλάς Βερόνα και ο Ολυμπιακός είχε υποχρεωτική οψιόν στη συμφωνία με την ιταλική ομάδα.

Ωστόσο, το Transfermarkt αναφέρει πως ο Έλληνας αμυντικός είχε αποκτήθει ως ελεύθερος μετά τη λήξη του δανεισμού του, οπότε και για αυτό λογίζουμε τον Χασάν ως τον τελευταίο παίκτη που ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» να δαπανήσουν χρήματα για να τον κάνουν δικό τους μετά από δανεισμό.

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0