Πρόσωπα

«Ο ΠΑΟΚ το φαβορί, η Μπάνια Λούκα με την... αύρα του Μπουζιγκάτσα»: Ο Βόσνιος που είχε πληγώσει τον Ατρόμητο, ξανά στην Ελλάδα! (video)

«Ο ΠΑΟΚ το φαβορί, η Μπάνια Λούκα με την... αύρα του Μπουζιγκάτσα»: Ο Βόσνιος που είχε πληγώσει τον Ατρόμητο, ξανά στην Ελλάδα! (video)

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (24/07, 20:30), για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με φόντο την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League! Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να φαντάζουν το απόλυτο φαβορί, ωστόσο οι Βόσνιοι θα έχουν  στην αποστολή τους έναν άνθρωπο που είχε «πληγώσει» τον Ατρότητο πριν 10 ολόκληρα χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ έρχεται αντιμέτωπος με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (24/07, 20:30), για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Φυσικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν η μία απέναντι στην άλλη.

Ωστόσο, ο προπονητής των Βόσνιων φαίνεται πως έχει το κατάλληλο άτομο για να πάρει συμβουλές, αφού στο τεχνικό επιτελείο τους υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως να παίρνει προκρίσεις απέναντι σε ελληνικές ομάδες!

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το όνομα του Μπόγιαν Μπουζιγκάτσα, αλλά οι φίλοι του Ατρομήτου θα τον θυμούνται πολύ καλά από τις αναμετρήσεις της ομάδας τους απέναντι στη Σαράγεβο! 

Στο μακρινό 2014 ο Ατρόμητος διεκδικούσε μία θέση στους ομίλους του UEFA Europa League και στον τρίτο προκριματικό γύρο ήρθε αντιμέτωπος με την ομάδα από την βοσνιακή πρωτεύουσα.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να είναι φιλοξενούμενη. Χάρη στα γκολ του Νάστου και του Φυτανίδη οι Πειριστεριώτες κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς (1-2). Στην αντίπερα όχθη το μοναδικό γκολ το είχε πετύχει με τυχερό τρόπο ο Μπουζιγκάτσα, ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσάφι» στην τελική εξέλιξη του ζευγαριού!  


Στη ρεβάνς του Περιστερίου τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε η ελληνική ομάδα και στο 80’ οι Βόσνιοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, αφού ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά στο 86’ έφερε στα ίσα την αναμέτρηση και παρέτεινε την αγωνία του κόσμου.

Το όνειρο του Ατρομήτου «έσβησε» οριστικά στο 105ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μπίλμπιγια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-3). Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπουζιγκάτσα δεν έχασε λεπτό από τις δύο αναμετρήσεις, όντας ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας του! 


Στο σήμερα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φαντάζει το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης, μιας και ποιοτικά είναι ανώτερη ομάδα, ωστόσο η Μπάνια Λούκα έχει στο δυναμικό της έναν άνθρωπο που έχει «πληγώσει» την Ελλάδα.

Μπορεί πλέον, να βλέπει τους αγώνες από τον πάγκο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός, αν το ζευγάρι κριθεί στις λεπτομέρειες έχοντας την προϊστορία με το μέρος του! 

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0