Πρόσωπα

Μάρτιν Άνταμ: Η χρονιά που του… άλλαξε τη ζωή και ο Asteras AKTOR που ποντάρει στη «μεταμόρφωσή» του! (video)

Μάρτιν Άνταμ: Η χρονιά που του… άλλαξε τη ζωή και ο Asteras AKTOR που ποντάρει στη «μεταμόρφωσή» του! (video)

Ο Μάρτιν Άνταμ κατάφερε μέσα σε μόλις μία σεζόν να πετάξει την «ταμπέλα» του μέτριου ποδοσφαιριστή, από πάνω του και να μείνει στην ιστορία του ουγγρικού πρωταθλήματος. Ο Asteras AKTOR έχει πλέον στα χέρια του ένα «υπερόπλο», αρκεί βέβαια ο Ράσταβατς να βρει τον τρόπο να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ο Asteras AKTOR, πραγματοποίησε τη δική του μεταγραφική «βόμβα», φέρνοντας στην Ελλάδα, έναν επιθετικό που οι περισσότεροι τον γνώρισαν στο EURO της Γερμανίας που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο Μάρτιν Άνταμ, πρόκειται να γίνει το νέο επιθετικό «όπλο» της Τρίπολης, με τον Ούγγρο να υπογράφει συμβόλαιο διετίας με τους Αρκάδες.

Οι προσπάθειες για τη διατήρηση του Χουάν Μιριτέλο έπεσαν στο… κενό, με τον Άνταμ να αποτελεί τον αντικαταστάτη του. Αν και είναι δύο εντελώς διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, ο Ράσταβατς έχει πλέον στα χέρια του, έναν ποιοτικό και πολύπειρο παίκτη, που αν καταφέρει να τον χρησιμοποιήσει σωστά, θα μπορέσει να λύσει το επιθετικό του πρόβλημα.

Ίσως το παρουσιαστικό του Άνταμ να μην πείθει πολλούς. Είναι ένα φορ «παλαιάς κοπής», βαρύς και αργός, όμως είναι ιδιαίτερα καλός χειριστής της μπάλας, ενώ η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι ιδιαίτερα… στενή.

Η χρονιά που άλλαξε τη ζωή του Άνταμ είναι η σεζόν 2021/22. Με τη φανέλα της Πάκσι, ομάδα της Ουγγαρίας, μετατράπηκε σε πραγματική «μηχανή των γκολ», σκοράροντας στο πρωτάθλημα 31 τέρματα, σε μόλις 32 εμφανίσεις. Ποτέ του δεν είχε φτάσει ούτε σε διψήφιο αριθμό γκολ στη πρώτη κατηγορία της χώρας του και απευθείας κατάφερε να κάνει ένα «άλμα» που έμοιαζε αδύνατον να συμβεί.

Το «θωρηκτό» κατέγραψε ένα γκολ, ανά 78 λεπτά συμμετοχής και βοήθησε τα μέγιστα για να «σκαρφαλώσει» η ομάδα του στην 4η θέση της βαθμολογίας. Μετά από ένα «τσουβάλι» γκολ στην Ουγγαρία, εξαργύρωσε τη «μαγευτική» αυτή χρονιά, με ένα παχυλό συμβόλαιο στη Νότια Κορέα και την Ουλσάν.

Ο Άνταμ αποτελεί έναν σύγχρονο «θρύλο» του ουγγρικού πρωταθλήματος, καθώς τα 31 αυτά τέρματα αποτελούν επίδοση ρεκόρ στη χώρα, μέσα στον 21ο αιώνα. Για να βρει κανείς παρόμοια νούμερα θα πρέπει να «ταξιδέψει» μέχρι το 1980 και τον Λάσλο Φαζέκας, που είχε πετύχει 36.

90bb6d2383aca637bd7b35dbc2064c61.jpg

Όπως είναι φυσικό και επόμενο, με τέτοιες εμφανίσεις η κλήση του στην εθνική ομάδα δεν άργησε. Το 2022 ο Άνταμ, έκανε τα «όνειρα» του πραγματικότητα και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος του. Ενώ η κορύφωση ήρθε φέτος, με την Ουγγαρία να συμμετέχει στο EURO και τον Άνταμ να αγωνίζεται και στα τρία παιχνίδια που έδωσε η χώρα του, στη φάση των ομίλων, έστω και ως αλλαγή.

adam.webp

Όλα αυτά βέβαια οφείλει να τα παρουσιάσει και στα γήπεδα της Stoiximan Super League, ώστε να δικαιώσει και τον Asteras AKTOR που τον έχρησε ως το βασικό «κανόνι» της ομάδας.

Σίγουρα ελπίδα όλων στην Τρίπολη είναι να δουν τον Άνταμ να φτάνει τα κατορθώματα του… Μπαράλες και να γίνεται ο επόμενος παίκτης, που θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, όπως το είχε κάνει και ο Αργεντινός το 2015.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0