Πρόσωπα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένα πρωτάθλημα… σφάζεται για τον Γιαννούλη, αλλά ποιος πραγματικά τον χρειάζεται; (video)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένα πρωτάθλημα… σφάζεται για τον Γιαννούλη, αλλά ποιος πραγματικά τον χρειάζεται; (video)

Ο Γιαννούλης θέλοντας και μη, έχει καταφέρει να κάνει ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα να… σκοτώνεται για χάρη του. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό, οι προτάσεις που έχει όμως στα χέρια του από τη χώρα μας, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Τελικά όμως πού θα καταλήξει ο Δημήτρης Γιαννούλης;

Ο Δημήτρης Γιαννούλης αποτελεί το «μήλο της έριδος» για όλες τις μεγάλες ομάδες της Stoiximan Super League. Ο διεθνής αριστερός μπακ, είναι ο διακαείς πόθος της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού, οι οποίοι του απλώνουν αμέτρητα εκατομμύρια στα πόδια του και περιμένουν καρτερικά την απόφαση του.

Είναι γνωστό πως ο Γιαννούλης ιδανικά θα ήθελε να παραμείνει στο εξωτερικό, όμως φαίνεται πως αυτό που ψάχνει ακόμη δεν έχει καταφέρει να το βρει. Ο χρόνος κυλάει και σιγά σιγά θα πρέπει να πάρει μία απόφαση, για τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του.

Γιαννούλης-1.jpg

Με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχει ανέβει σε έναν αρκετά ικανοποιητικό και ίσως ανέλπιστο βαθμό, ο Γιαννούλης κρατάει στα χέρια του (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ομάδων), τρεις πολύ δυνατές και πλουσιοπάροχες προτάσεις. Ποια ομάδα όμως, είναι αυτή που τον έχει περισσότερο ανάγκη και πού ο ίδιος θα μπορέσει να κάνει πραγματικά τη διαφορά;

ΑΕΚ

Το ενδιαφέρον της Ένωσης, προς το πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννούλη είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες. Η περίπτωση του πριν μερικές μέρες είχε σχεδόν «σβήσει» ολοκληρωτικά, καθώς όλα έδειχναν πως έχει αποσυρθεί από την διεκδίκηση του. Ο «Δικέφαλος» δεν… καίγεται να βρει παίκτη για την συγκεκριμένη θέση, διότι υπάρχει ήδη ο Πήλιος, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον περιορισμένο χρόνο που αγωνίστηκε πέρσι, αλλά και ο πάντα έμπιστος Χατζισαφί, που φέτος προορίζεται ως ένας παίκτης «πασπαρτού», από τον Ματίας Αλμέιδα.


xatzisafi-pilios-aek-mpak.png

Η ανάγκη για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει και η μεταγραφή ενός μπακ με επιθετικές αρετές είναι αναγκαία. Όλα αυτά ο Γιαννούλης τα διαθέτει, όμως έχει και κάτι ακόμα που θα μπορέσει να λύσει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια της Ένωσης.

Η ΑΕΚ θα δηλώσει την ευρωπαϊκή της λίστα μέσα στις επόμενες μέρες και μέχρι στιγμής υπάρχει πρόβλημα με τις θέσεις των Ελλήνων και των γηγενών, που πρέπει συνολικά να φτάνουν τους οκτώ. Η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει τελειώσει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό, επομένως αν οι νέοι παίκτες που αποκτηθούν είναι και αυτοί ξένοι, τότε σίγουρα κάποιοι θα μείνουν εκτός Ευρώπης και συνάμα  παραπονεμένοι.

Αυτός είναι και ένας λόγος που υπάρχει αυτή η «αναζωπύρωση» του θέματος Γιαννούλης στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Παναθηναϊκός

Για πολύ καιρό οι «πράσινοι» αποτελούσαν το φαβορί για τη μεγάλη επιστροφή του Γιαννούλη, σε περίπτωση που έπαιρνε την απόφαση να γυρίσει Ελλάδα. Η αναμονή, αλλά και η προσμονή ήταν μεγάλη, με τον Παναθηναϊκό να του έχει καταθέσει την πρόταση του και να του δίνει πολλές μέρες περιθώριο για να πάρει την απόφαση του. Ο ίδιος πίεζε από πλευράς του, για να δώσει παράταση στο χρονικό περιθώριο που είχε. Εν τέλει απάντησε αρνητικά και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις.

dimitris-giannoulis-greece-team-training.jpg

Μία από αυτές ήταν και του Ρεμπότσο, καθώς μόνο με τον Μλαντένοβιτς για τα αριστερά, ο Πορτογάλος ήταν μία εύκολη λύση για να κλείσει άμεσα και να ενισχύσει την ομάδα του Αλόνσο, σε μία θέση που… πονούσε, αριθμητικά αλλά και ποιοτικά. Τελικά η περίπτωση του Ρεμπότσο δεν προχώρησε.

γιαννουλης-1.jpg

Όσο ο Γιαννούλης παραμένει ελεύθερος στην αγορά και το «τριφύλλι» χωρίς αριστερό μπακ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τελικά το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας.

Ολυμπιακός

Μπορεί το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον Γιαννούλη να μην είναι όσο έντονο είναι των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, σίγουρα όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν θα έλεγε «όχι» στην πιθανότητα απόκτησης του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα αριστερά έχουν τον Ορτέγκα, ο οποίος αποτελεί μία τεράστια επένδυση των Πειραιωτών, που τον αγόρασαν το περασμένο καλοκαίρι, με ένα ποσό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

1000010272.jpg

Τα θετικά στοιχεία του Αργεντινού είναι πολλά, όμως είναι φανερό πως ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και στην περσινή σεζόν του Ολυμπιακού, ο Ορτέγκα ήταν βασικός, αλλά και αρκετά ασταθείς με τις εμφανίσεις του.

Η συνύπαρξη δύο τόσο ποιοτικών μπακ μοιάζει και είναι αρκετά δύσκολη. Με το φόρτο αγώνων όμως που πρόκειται να έχει τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, είναι σίγουρο πως ο Μεντιλίμπαρ θα μπορούσε να αξιοποιήσει και τους δύο σε άριστο βαθμό.

6034938-e1719864673164.jpg


Στο «κάδρο» δεν υπάρχει ο ΠΑΟΚ, καθώς στην ίδια θέση με τον Γιαννούλη βρίσκεται ο Μπάμπα, ο κορυφαίος αριστερός μπακ της περσινής Stoiximan Super League. Με το υψηλό «κασέ» που έχει ο Έλληνας διεθνής, η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, μοιάζει έως και αδύνατη.

233034.jpg

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0