Πρόσωπα

Πιρόλα ο… πέμπτος: Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι Ιταλοί του Ολυμπιακού;

Πιρόλα ο… πέμπτος: Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι Ιταλοί του Ολυμπιακού;

Ο Λορέντσο Πιρόλα αποτελεί επισήμως ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού! Κάπως έτσι, γίνεται μόλις ο πέμπτος Ιταλός που θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα»!

Σχετικά Άρθρα

Αποτελούσε απλώς κάτι τυπικό και πλέον, έλαβε «σάρκα και οστά». Ο Λορέντσο Πιρόλα υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες, ως το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα!

Ωστόσο, μια ματιά στην… ιστορία των «ερυθρόλευκων» θα αποκαλύψει πως η παρουσία Ιταλών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ τους, δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο!

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός θα γίνει μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής από την Ιταλία, που πιάνει «Λιμάνι»!

Ο τελευταίος Ιταλός που είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν ο Νίκολα Λεάλι, την αγωνιστική περίοδο 2016-17!

Ενώ η αρχή είχε γίνει επίσης με έναν τερματοφύλακα, ο οποίος ωστόσο, δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή με τους Πειραιώτες, αλλά προήλθε από τα τμήματα ακαδημιών τους! Ο λόγος για τον Λουίτζι Τσενάμο, που «ξόδεψε» το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, αγωνιζόμενος φυσικά σε ομάδες της χώρας μας!

Τέλος, υπάρχουν ακόμα δύο Ιταλοί που πέρασαν από τον κάτοχο του Europa Conference League. Αμφότεροι, παρέμειναν για μία μόλις σεζόν. Πρώτα, ο Έντσο Μαρέσκα που ήρθε στη χώρα μας το 2009-10 και έπειτα, ο Λεάντρο Γκρέκο, ο οποίος παρέμεινε την περίοδο 2012-13.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, για την απόκτηση του Λορέντσο Πιρόλα:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Λορέντσο Πιρόλα. Ο αριστεροπόδαρος Ιταλός κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2002 και προέρχεται από τη Salernitana, με την οποία την τελευταία διετία αγωνίστηκε ως βασικός στη Serie A.

Διεθνής με την εθνική U21 της Ιταλίας, στην οποία διετέλεσε αρχηγός, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Inter, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο στο ιταλικό Πρωτάθλημα το 2020. Ακολούθησε ο διετής του δανεισμός στη Monza, με την οποία κατέκτησε την άνοδο στη Serie A.

Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του και στα τμήματα U15, U16, U17 και U18, ενώ στη Serie A έχει κάνει 54 συμμετοχές και έχει πετύχει τρία γκολ.

Λορέντσο, καλώς όρισες στην οικογένεια του Ολυμπιακού

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0