Πρόσωπα

«Το μέλλον του Ολυμπιακού βάζει πονοκεφάλους σε Μεντιλίμπαρ»: Τα πιτσιρίκια που ξεχώρισαν απέναντι στον Άγιαξ! (video)

«Το μέλλον του Ολυμπιακού βάζει πονοκεφάλους σε Μεντιλίμπαρ»: Τα πιτσιρίκια που ξεχώρισαν απέναντι στον Άγιαξ! (video)
Ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στον Άγιαξ (19/07, 1-0). Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν μία πολύ πιο «έτοιμη» ομάδα, καθώς οι Ολλανδοί έχουν την επόμενη εβδομάδα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ωστόσο, την παράσταση για ακόμα μία φορά «έκλεψαν» οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, που μετά την κατάκτηση του UEFA Youth League, δήλωσαν ξανά «παρών» αυτήν την φορά υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Στην Ολλανδία βρίσκεται ο Ολυμπιακός για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τον πρώτο τους φιλικό αγώνα απέναντι στον Άγιαξ (19/07, 1-0) και ετοιμάζονται μόλις μία μέρα μετά για το δεύτερο απέναντι στην Μαλίν (20/07, 16:00).

Φυσικά, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα καθώς οι Πειραιώτες αντιμετώπιζαν μία πολύ πιο «έτοιμη» ομάδα που ετοιμάζεται για τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις εμφανίσεις των πέντε νεαρών ποδοσφαιριστών, που βρίσκονται στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, που λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του UEFA Youth League κατάφεραν να «κλέψουν» ξανά τις εντυπώσεις!  


Ο Ισίδωρος Κουτσίδης είναι ο πιο «έμπειρος» από όσους θα προαναφερθούμε καθώς, τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα μπει στο 20ο έτος της ζωής του.

Ο πανύψηλος κεντρικός αμυντικός ήταν πολύ καλός στην χθεσινή (19/07) αναμέτρηση και έδειξε πως έχει όλα τα στοιχεία για να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Δυνατός, καλός με την μπάλα στα πόδια και στις εναέριες μονομαχίες.

Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί πως και πριν την προετοιμασία είχε πάρει μία πρώτη «γεύση» από την πρώτη ομάδα, αφού ο Μεντιλίμπαρ τον είχε στην αποστολή του εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (18/04, 1-0).  

ΚΟΥΤΣΙ.jpg

Βασικός ξεκίνησε και ο Θεοφάνης Μπακούλας, ο ποδοσφαιριστής που είχε κάνει όλο τον κόσμο να παραμιλάει χάρη στο απίθανο ψαλιδάκι που είχε σκοράρει στον τελικό του UEFA Youth League απέναντι στην Μίλαν (23/04, 3-0).

Ο 19χρονος ακολούθησε πιστά το πλάνο του προπονητή του και κατάφερε να διακριθεί στο χώρο του κέντρου, αφήνοντας και αυτός πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ένας παίκτης που από μικρή ηλικία έχει κεντρίσει τα βλέμματα του κόσμου χάρη στην εκτελεστική του δεινότητα. O 17χρονος είχε σκοράρει 5 φορές στο UEFA Youth League και ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της περσινής ομάδας της Κ19 των «ερυθρόλευκων».

Στον χθεσινό αγώνα αν και έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρει, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και βοήθησε αρκετές φορές στην δημιουργία φάσεων.

ΚΩΣΤΟΥ.jpg

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής από την Κ19 του Ολυμπιακού που πήρε χρόνο είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος που μπήκε στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός που φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση, έτρεξε πολύ, προσπάθησε, έδωσε μάχες και όποτε του δόθηκε η ευκαιρία δεν φοβήθηκε να πάρεις ενέργειες στα πόδια του.


ΠΑΠΑ.jpg

Τελευταίος ποδοσφαιριστής που θα αναφερθούμε είναι ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο οποίος καλά - καλά δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και συνέχισε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις.  Άλλωστε, τυχαίο δεν είναι πως πολλές ξένες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποθέωσαν τον Μουζακίτη για την εμφάνιση του απέναντι στον «Αίαντα».

Ο 17χρονος μέσος σε 45’ λεπτά ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος στις μεταβιβάσεις του έχοντας 20/21 σωστές πάσες, ενώ φυσικά δημιούργησε και μία πολύ σημαντική ευκαιρία, όταν με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Μασούρα στην πλάτη των αμυντικών του Άγιαξ.

Και στα μαρκαρίσματα του ήταν το ίδιο αποδοτικός, αφού όσες φορές ήρθε αντιμέτωπος με κάποιον αντίπαλό του (2) κατάφερε να τον εξουδετερώσει.
ΜΟΥΖΑ.jpg

Πολλοί ήταν αυτοί, που φοβόντουσαν την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών που κατέκτησαν το UEFA Youth League, ωστόσο τα «αστέρια» των Πειραιωτών φώναξαν για ακόμα μία φορά «παρών», αυτήν την φορά υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ.

Το μόνο που μένει να φανεί είναι αν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν τις εκπληκτικές τους εμφανίσεις και θα αναγκάσουν τον προπονητή της πρώτης ομάδας να τους δώσει ενεργό ρόλο στο ρόστερ. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως ήδη έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις και φαίνεται πως θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0