Πρόσωπα

Μοράτα: Στη Μίλαν για να βρει την «Ιθάκη» του ο επιθετικός που έχει κάνει μεταγραφές αξίας 200 εκατομμυρίων! (video)

Μοράτα: Στη Μίλαν για να βρει την «Ιθάκη» του ο επιθετικός που έχει κάνει μεταγραφές αξίας 200 εκατομμυρίων! (video)

Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης και τώρα Μίλαν. Mπορεί να μην «γεμίζει το μάτι» σε μερικούς. Μπορεί κάποιοι να μην τον εκτιμούν, όμως υπάρχουν και εκείνοι που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν εξαιρετικό finisher με βιογραφικό του θα ζήλευαν πολλοί, όπως και το... συνολικό ποσό των μεταγραφών που έχει δαπανηθεί για εκείνον.

Ο Άλβαρο Μοράτα, μετά από την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με την Ατλέτικο Μαδρίτης (21 γκολ και 5 ασίστ σε 48 συμμετοχές) και με ένα EURO πλέον στην τροπαιοθήκη του, καθοδηγώντας την ομάδα του και ως αρχηγός, επιστρέφει στην Ιταλία αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μίλαν.

Το κόστος της μεταγραφής του ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ και με αυτό το ποσό, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για λογαριασμό του, ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια (μέσα σε μία δεκαετία)!

Ο Ισπανός επιθετικός έχει μια αξιοζήλευτη καριέρα, καθώς έχει προϋπηρεσία σε ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και είναι μόλις 31 χρονών!

Το 2014, η Γιουβέντους τον αγόρασε από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης για 20 εκατομμύρια. Έμεινε για δύο σεζόν στο Τορίνο και με την φανέλα των «μπιανκονέρι», ήταν καθοριστικός για τον σύλλογο κατακτώντας και τις δύο φορές το Σκουντέτο.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, η Ρεάλ τον πήρε πίσω χάρη σε μία ρήτρα επαναγοράς που είχε στο συμβόλαιό του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο 30 εκατομμύρια, για να τον κάνει ξανά κάτοικο Μαδρίτης. Μέσα σε μία σεζόν (2016/2017) μέτρησε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 20 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ.

Μάλλον τα στατιστικά του δεν έπεισαν την «Βασίλισσα», που την επόμενη χρονιά τον πούλησε και πάλι, αυτή τη φορά στην Τσέλσι για 66 εκατομμύρια. Όμως, η Premier League δεν φάνηκε να του ταιριάζει.

Σύμφωνα και με τον ίδιο τον Μοράτα, στο Λονδίνο πέρασε δύσκολες στιγμές ψυχολογικά και ο ίδιος και η οικογένειά του, πράγμα που τον επηρέασε και εντός αγωνιστικών χώρων με τον απολογισμό του να είναι ιδιαίτερα φτωχός σε σύγκριση με τα όσα είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Τότε προέκυψε η μετακίνησή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως δανεικός το 2019 έναντι 18 εκατομμυρίων, ενώ αργότερα (2020) με 35 εκατομμύρια πήρε κανονική μεταγραφή στους «ροχιμπλάνκος».

Καθώς όμως η Γιουβέντους θέλησε να του «θυμίσει τα παλιά», η Ατλέτικο, έξι μήνες μετά την αγορά του, τον έστειλε δανεικό στη «Γηραιά κυρία» έναντι 20 εκατομμυρίων, μένοντας στην Ιταλία για ακόμη δύο χρόνια. Δεν αποδείχθηκε εξίσου καθοριστικός, όπως συνέβη στην πρώτη του θητεία στο σύλλογο, με τα στατιστικά του να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και η επιστροφή του στη Μαδρίτη να είναι αναπόφευκτη.

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης αγαπήθηκε πολύ. Όσο τον λάτρεψαν οι φίλαθλοι της, άλλο τόσο τον μίσησαν οι αντίπαλοί του. Για τη Ρεάλ θα είναι το «μαύρο πρόβατο». Και ο λόγος;  Η αγάπη του και η σχέση του με τους «ροχιμπλάνκος» ομάδα την οποία θεωρεί «σπίτι» του!



Μέχρι σήμερα και τη νέα μετεγκατάσταση στην Ιταλία. Αυτή τη φορά στο Μιλάνο. Με τους «ροσονέρι» να περιμένουν πολλά από αυτόν. Μην ξεχνάμε πως η αποχώρηση του Ολιβιέ Ζιρού για το MLS αφήνει μεγάλο κενό. Μήπως η Μίλαν βρήκε στο πρόσωπο του Μοράτα τον αντικαταστάτη του; 


Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0