Πρόσωπα

Αλμέιδα – Περέιρα – Λαμέλα: Η λάτιν «συμμορία» της Ρίβερ, επανενώνεται για τα… μάτια της ΑΕΚ!

Αλμέιδα – Περέιρα – Λαμέλα: Η λάτιν «συμμορία» της Ρίβερ, επανενώνεται για τα… μάτια της ΑΕΚ!

Το Αργεντίνικο στοιχείο στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ, αναμένεται ιδιαίτερα έντονο. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν οι Ρομπέρτο Περέιρα και Έρικ Λαμέλα θα συναντηθούν ξανά με τον Ματίας Αλμέιδα; Η «τρελοπαρέα» της Ρίβερ Πλέιτ θα ενωθεί και πάλι με σκοπό την… εξιλέωση, για τα λάθη του παρελθόντος.

Τα χαμόγελα δεν λένε να «σβήσουν» από τα χείλη των Αεκτζήδων, καθώς βλέπουν ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης, να φορούν τα κιτρινόμαυρα και να φωτογραφίζονται παρέα με τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Η τελευταία προσθήκη είναι δεδομένα και η πιο εντυπωσιακή. Η ΑΕΚ επισημοποίησε την απόκτηση του Έρικ Λαμέλα, με ένα post στα social media, το οποίο συνοδευόταν και με το κατάλληλο σύνθημα: «Venga venga Lamela».

 

Η ευχή του Ματίας Αλμέιδα έγινε πραγματικότητά και πλέον η λάτιν «συμμορία» που είχε δημιουργηθεί στο Μπουένος Άιρες τη σεζόν 2010/11, πρόκειται να επανενωθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, 13 χρόνια μετά.

Οι Λαμέλα και Περέιρα δεν θα είναι για πρώτη φορά συμπαίκτες, καθώς οι δυο τους πραγματοποίησαν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα, στο πλάι του νέου τους προπονητή.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-07-19_182507.png

Η καριέρα του «Πελάδο» βρισκόταν στη… δύση της και από τις ακαδημίες της ομάδας, «αναδύθηκαν» δύο ταλέντα που το μέλλον τους, έμοιαζε προσχεδιασμένο για την επιτυχία.

Όταν έχεις τον Ματίας Αλμέιδα αρχηγό της ομάδας σου, κάθε παιχνίδι αποτελεί κανονικό μάθημα και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, είχαν την τύχη να το ζήσουν αρκετές φορές.

Βέβαια η συνύπαρξη αυτή, δεν οδήγησε την Ρίβερ Πλέιτ σε ευχάριστα «μονοπάτια», το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Εκείνη η «μαύρη» σεζόν, αποτελεί έναν «εφιάλτη» στη σύγχρονη και όχι μόνο ιστορία του κλαμπ. Τα οικονομικά προβλήματα δεν άφησαν ανεπηρέαστη την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και στο φινάλε ο «θρυλικός» αυτός σύλλογος της Αργεντινής, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ZYHZLYSQOJDOHNO4KASJJMETP4.jpg

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ματίας Αλμέιδα «πέταξε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έβαλε πουκάμισο και γραβάτα, οδηγώντας την αγαπημένη του Ρίβερ ξανά στα μεγάλα… σαλόνια.

Πλέον αυτή η «τρελοπαρέα» θα συνυπάρξει ξανά μαζί. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αυτό όμως που θα παραμείνει ίδιο, είναι ότι οι Λαμέλα και Περέιρα, θα συνεχίσουν να παίρνουν εντολές από τον Αλμέιδα. Απλώς αυτός δεν θα βρίσκεται στη μεσαία γραμμή του γηπέδου, αλλά στον πάγκο.

almeyda-1547548.jpg

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να επιστρέψει η ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί με την Ρίβερ αυτή η τριάδα να μην τα κατάφερε τότε, τώρα όμως έχουν την ευκαιρία να… εξιλεωθούν και να μείνουν για πάντα «χαραγμένοι» στην καρδιά των οπαδών της Ένωσης, που από πάντοτε είχαν μία αδυναμία στους Αργεντινούς.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0