Πρόσωπα

«Πιρόλα, ο νέος Κάρμο του Ολυμπιακού»: Από το… βλέμμα των Σίτι και Μπάγερν, στα χέρια του Ιντζάγκι και ενός «Έλληνα»! (video)

«Πιρόλα, ο νέος Κάρμο του Ολυμπιακού»: Από το… βλέμμα των Σίτι και Μπάγερν, στα χέρια του Ιντζάγκι και ενός «Έλληνα»! (video)

Ενίσχυση στην άμυνα για τον Ολυμπιακό, με μία κίνηση… έκπληξη! Ο Λορέντσο Πιρόλα αφήνει για πρώτη φορά την Ιταλία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Μόλις 22 ετών, μα έχει ήδη προλάβει να συνεργαστεί με δύο σπουδαία ονόματα του ιταλικού ποδοσφαίρου, έναν «Έλληνα», αλλά και να χριστεί αρχηγός! Όλα αυτά, ενώ είχε πάνω του βλέμματα από… Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου!

«Έσκασε» κυριολεκτικά από το πουθενά! Σε μία κίνηση – έκπληξη, όπως αποκάλυψαν οι Φαμπρίτσιο Ρομάνο και Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, προχωρά ο Ολυμπιακός, καθώς όπως όλα δείχνουν, θα κάνει δικό του τον Λορέντσο Πιρόλα από τη Σαλερνιτάνα!

Οι «ερυθρόλευκοι», από την στιγμή που δεν κατάφεραν να ενισχυθούν με την απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο, αναζητούσαν έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, προκειμένου να καλύψουν το κενό στο ρόστερ τους. Γι’ αυτό ακριβώς προορίζεται ο 22χρονος Ιταλός, με τους Πειραιώτες να βγάζουν από τα ταμεία τους το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Πιρόλα έχει προλάβει να αγωνιστεί ήδη σε δύο «γεμάτες» σεζόν στη Serie A. Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ίντερ, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα το 2022-23, πραγματοποιώντας συνολικά 26 εμφανίσεις. Συμμετοχές που έπεισαν εν τέλει την ιταλική ομάδα, να τον αγοράσει έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου!

Έτσι, αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας άλλες 27 φορές, με την ομάδα του ωστόσο, να μην μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μία συνθήκη που τον οδήγησε ουσιαστικά στη μεταγραφή.

Ο Πιρόλα φεύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα του, αλλά έχει ήδη προλάβει να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, εκπροσωπώντας τις «μικρές» εθνικές της Ιταλίας! Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2023, έως τον Μάρτιο του 2024, αποτέλεσε τον «captain» της ομάδας Κ21 των Ιταλών!

pirolada.jpg

Παράλληλα, στα αξιοσημείωτα βρίσκεται και το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι φορές, που προπονήθηκε με την κανονική ομάδα της Ίντερ, κατά το διάστημα της παρουσίας του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική της ηγεσία!

Αν και δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, εάν αναλογιστούμε πως το καλοκαίρι του 2019, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπάγερν Μονάχου τον παρακολουθούσαν στενά! Ήδη στα 17 του έτη, είχε «κεντρίσει» τα βλέμματα σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων, χάρη σε όσα έκανε με την Κ17 του συλλόγου από το Μιλάνο.

Αμφότερες πραγματοποίησαν μία απόπειρα για να τον αποκτήσουν, ρώτησαν τους Μιλανέζους εάν ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν σε κάποια συμφωνία, αλλά είδαν την ιταλική ομάδα να αρνείται κατηγορηματικά!

Ο Ιταλός τεχνικός τον είχε επίσης ξεχωρίσει. Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό. Ενσωμάτωσε τον νεαρό αμυντικό σε αρκετές περιπτώσεις στην αποστολή των «νερατζούρι», τόσο για τις δύο εγχώριες διοργανώσεις, την περίοδο 2019-20, όσο και για το Europa League! Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να πάρει χρόνο συμμετοχής, με εξαίρεση μία αναμέτρηση κόντρα στην Σπαλ, που πέρασε ως αλλαγή.

Ένα σενάριο που θα άλλαζε, όταν ο Πιρόλα θα περνούσε στα «χέρια» ενός παλιού μας γνώριμου! Ο λόγος για τον Πάουλο Σόουζα, που ως ποδοσφαιριστής είχε φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού από το καλοκαίρι του 2000, έως τον χειμώνα του 2002.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε στον πάγκο της Σαλερνιτάνα τον Φεβρουάριο του 2023 και έδειξε σχεδόν άμεσα την εμπιστοσύνη του στον αριστεροπόδαρο αμυντικό. Αποτέλεσε βασικό «γρανάζι» του συνόλου του, πανηγυρίζοντας στο τέλος την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία!

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο Σόουζα αποτέλεσε παρελθόν, για να τον διαδεχθεί ένας θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Φιλίππο Ιντζάγκι! Το πρόσωπο στον πάγκο μπορεί να άλλαξε, αλλά όχι και η εμπιστοσύνη στον Πιρόλα! Η φανέλα του βασικού παρέμεινε δική του, έχοντας πείσει ακόμα έναν προπονητή με τις ικανότητές του!

salernitana.jpg

Πρώτα ο Κόντε, μετά ο Σόουζα και ο Ιντζάγκι, αλλά φυσικά και οι προπονητές του στις «μικρές» εθνικές της Ιταλίας. Όλοι με τον τρόπο τους έδειξαν την εμπιστοσύνη που είχαν στον 22χρονο αμυντικό. Τώρα, είναι η σειρά του Ολυμπιακού και του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ! Θα μπορέσει ο Πιρόλα να «μπει» στα… παπούτσια του Κάρμο;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0