Πρόσωπα

Ο θρύλος της Μπάνια Λούκα, απέναντι στον ΠΑΟΚ: Ο Στόγιαν Βράνιες είναι... ακριβώς αυτός που νομίζεις! (video)

Ο θρύλος της Μπάνια Λούκα, απέναντι στον ΠΑΟΚ: Ο Στόγιαν Βράνιες είναι... ακριβώς αυτός που νομίζεις! (video)

Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα θα ξεχάσει ποτέ το ελληνικό φίλαθλο κοινό, καθώς τον γνωρίζει από την καλή, αλλά και από την ανάποδη. Αυτή τη φορά όμως, ο ΠΑΟΚ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν άλλον… Βράνιες.

Σχετικά Άρθρα

Η «κλεψύδρα» έχει σχεδόν αδειάσει και οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει στην τελική ευθεία, πριν η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινήσει και επίσημα.

Στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ, έχουν στοχεύσει σε έναν στόχο που ονειρεύεται η ομάδα εδώ και χρόνια. Την είσοδο στο Champions League. Πρώτο εμπόδιο για την… γη της επαγγελίας του «Δικεφάλου», πρόκειται να είναι η Μπάνια Λούκα.

 

Η ομάδα της Βοσνίας δεν αποτελεί κάποιο φόβητρο για τους Θεσσαλονικείς, όμως στο ρόστερ τους υπάρχει ο εν ενεργεία θρύλος του κλαμπ, που κάτι μπορεί να σας θυμίζει.

Ο Στόγιαν Βράνιες είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, καθώς κατέχει ρεκόρ συμμετοχών (211), αλλά και γκολ (75), με τη φανέλα της Μπάνια Λούκα.

Stojan_Vranješ_FK_Borac_Banjaluka_1.jpg

Και ναι το επίθετο «Βράνιες» δεν είναι μία απλή σύμπτωση. Ο Στόγιαν και ο Όγκνιεν, ο παλιός αμυντικός της ΑΕΚ, είναι αδέλφια. Ξεκίνησαν και οι δύο από τις ακαδημίες της Μπάνια Λούκα, πριν αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια «χαράξουν» ο καθένας, τη δική του μοναδική πορεία.

12_4.jpg

Αποκορύφωμα στην καριέρα του Όγκνιεν, είναι τα χρόνια που πέρασε φορώντας τα «κιτρινόμαυρα» στην Ελλάδα και κυρίως την πρώτη από τις τρεις θητείες του. Άλλωστε χάρη σε εκείνες τις εμφανίσεις πήρε και την πιο δαπανηρή μεταγραφή της ποδοσφαιρικής του ζωής, στην Άντερλεχτ με 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη πλευρά ο αδελφός του, Στόγιαν, έχει κάνει μία τεράστια γύρα σε περίπου 10 ομάδες, αλλά η «Ιθάκη» του ήταν πάντα η Μπάνια Λούκα, εκεί όπου αγαπήθηκε όσο πουθενά αλλού.

Πλέον στα 37 του, ο χρόνος συμμετοχής που έχει, όπως είναι φυσιολογικό, έχει μειωθεί αλλά όχι δραματικά. Παραμένει βέβαια μία ισχυρή προσωπικότητα για τα αποδυτήρια αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό του «όνειρο» θα πρέπει να αποκλείσει την Μπάνια Λούκα και μαζί της, τον αδελφό του Όγκνιεν Βράνιες.

Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0