Πρόσωπα

«Από το αμαξίδιο, πλάι στον Μέσι και τώρα στον Ολυμπιακό»: Ο Μπρέιθγουεϊτ έζησε όσα «χάζευε» από το παράθυρο, σαν παιδί! (video)

«Από το αμαξίδιο, πλάι στον Μέσι και τώρα στον Ολυμπιακό»: Ο Μπρέιθγουεϊτ έζησε όσα «χάζευε» από το παράθυρο, σαν παιδί! (video)

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ βρίσκεται κοντά στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακού. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε την καριέρα του Δανού, μιας και βρίσκεται χρόνια στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν την συγκινητική ιστορία, ενός μικρού παιδιού που ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής!

Η μεταγραφή του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στον Ολυμπιακό βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Ο Δανός, όπως όλα δείχνουν, από τη νέα σεζόν θα φοράει τα ερυθρόλευκα και θα αγωνίζεται στα γήπεδα της χώρας μας.

Το τι μπορεί να προσφέρει στους Πειραιώτες είναι γνωστό, αφού για πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί στα μεγάλα πρωταθλήματα, έχοντας φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Μπαρτσελόνα, Τουλούζ και Εσπανιόλ.  


Ωστόσο, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής «κρύβει» μία πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική ιστορία. Πριν την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, «χαζεύοντας» τους φίλους του από το παράθυρο να παίζουν ποδόσφαιρο.

Πολλοί λησμονάμε τα παιδικά μας χρόνια, το ίδιο δεν ισχύει και για τη νέα πιθανή μεταγραφή του Ολυμπιακού, μιας και από την ηλικία των πέντε χρονών έως και αυτή των εφτά, έπασχε από oστεοχόνδρωση άρθρωσης του ισχίου.

Μία διαταραχή που τον ανάγκασε να μην περπατάει και φυσικά να μην κλωτσάει την «στρογγυλή θεά». Παρ' όλα αυτά ο Μπρέιθγουεϊτ δεν σταμάτησε ποτέ να «ονειρεύεται» και 22 χρόνια μετά πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα έναντι 18 εκατ. ευρώ.  

BRAITWAITE_LEGANES.jpg

Φυσικά, για να προηγηθεί η μεταπήδησή του στους «μπλαουγκράνα» είχε αγωνιστεί ήδη σε πέντε ομάδες (Λεγανές, Τουλούζ, Μίντλεσμπρο, Έσμπιεργκ, Μπορντό) μέχρι τα 28 του.

Στην Βαρκελώνη όχι μόνο είδε τα ινδάλματά του από κοντά, αλλά είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί τους. Μέσι, Μπουσκέτς, Πικέ, Σουάρες μερικοί από αυτούς που πάτησαν την ίδια ώρα χορτάρι.  

BRAITHWAITE_-_MESSI.jpeg

Μπορεί το πέρασμά του από τους Καταλανούς να μην ήταν επιτυχημένο, αλλά κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο, που φάνταζε άπιαστο τις ημέρες που έβλεπε ποδόσφαιρο μόνο από το παράθυρο, όντας ανήμπορος να περπατήσει.

Πλέον, ο Μπρέιθγουεϊτ θα αγωνίζεται στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην έχει για συμπαίκτες του τις προσωπικότητες που είχε στην Μπαρτσελόνα, αλλά θα συνεχίσει να ζει και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή που θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0