Πρόσωπα

«Δεν ήταν άλλα δύο γκολ»: Ο Γιώργος Γιακουμάκης έγραψε ιστορία στην Ελλάδα, μέσω… Μεξικού! (video)

«Δεν ήταν άλλα δύο γκολ»: Ο Γιώργος Γιακουμάκης έγραψε ιστορία στην Ελλάδα, μέσω… Μεξικού! (video)

Πέρασε από πέντε διαφορετικά πρωταθλήματα Α' κατηγορίας και σκόραρε ασύστολα. Με την Κρους Ασούλ πετυχαίνει κάτι μοναδικό για Έλληνα ποδοσφαιριστή και ο Γιώργος Γιακουμάκης φέρνει στη θέση νούμερο δύο τον Κώστα Μήτρογλου!

Δύο πανέμορφα γκολ με κεφαλιές πέτυχε στην πρώτη του εμφάνιση με την Κρους Ασούλ ο Γιώργος Γιακουμάκης. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει σε έξι Πρωταθλήματα χωρών Α΄κατηγορίας.

Μπορεί να μην θυμούνται πολλοί τον Γιακουμάκη στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού δεν κατάφερε να χριστεί πολλές φορές σκόρερ. Το πέρασμά του από την ΑΕΚ δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο, καθώς είχε μόλις 3 γκολ, τον ίδιο ακριβώς αριθμό που πέτυχε και στον ΟΦΗ. Το μέλλον του στο εξωτερικό, όμως κανείς δεν το φανταζόταν πως θα ήταν τόσο λαμπρό.


Ο Έλληνας επιθετικός στο πέρασμά του από την Πολωνία έπαιξε για λογαριασμό της Γκόρνικ Ζάμπρζε, όταν πήγε ως δανεικός για έξι μήνες από την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2020. Σε 12 συμμετοχές πέτυχε τρία γκολ και έδωσε 1 ασίστ.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ολλανδία και η Φένλο, όπου παρέμεινε για μία σεζόν (2020/2021). Στο διάστημα αυτό έπαιξε 33 παιχνίδια και βρήκε «δίχτυα» 29 φορές!

Όπως ήταν φυσικό, με αυτά τα στατιστικά τράβηξε το ενδιαφέρον της Σέλτικ, η οποία τον αγόρασε από τον ολλανδικό σύλλογο για 2.5 εκατομμύρια. Στη Σκωτία έμεινε περίπου δύο χρόνια, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Συμπλήρωσε 57 συμμετοχές και πέτυχε 26 τέρματα.



Αμέσως μετά άλλαξε εντελώς ήπειρο και μεταφέρθηκε στην Αμερική και το MLS για χάρη της Ατλάντα. Σε 1,5 χρόνο κατάφερε να πετύχει 24 γκολ σε 57 συμμετοχές.

Και σαν να μην έφταναν τα πέντε διαφορετικά πρωταθλήματα όπου γράφει το όνομά του στους σκόρερ. Η απόφασή του Γιακουμάκη να πάει στο Μεξικό και να αγωνιστεί με τη φανέλα της Κρους Ασούλ φαίνεται να είναι απόλυτα σωστή, αφού κατάφερε να σκοράρει δις στο πρώτο του παιχνίδι.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μετά από αυτή του την επιτυχία καταφέρνει κάτι που κανένας Έλληνας δεν το έχει πετύχει μέχρι τώρα. Μάλιστα, υπάρχουν μόλις δύο παίκτες που έχουν σκοράρει σε πέντε διαφορτεικά πρωταθλήματα Α΄κατηγορίας.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο ένας από αυτούς, ο οποίος έχει παίξει σε Ελλάδα (Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Πανιώνιο), Αγγλία (Φούλαμ), Πορτογαλία (Μπενφίκα), Γαλλία (Μαρσέιγ) και Τουρκία (Γαλατάσαραϊ).

Αμέσως μετά, έρχεται ο Απόστολος Γιάννου με γκολ σε Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Πανιώνιο, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης), Κύπρο ( ΑΕΚ Λάρνακας), Κίνα (Κουανγκτσόου Σίτι), Αυστραλία (Μακάρθουρ) και Ινδία (Κεράλα Μπλάστερς).

Όπως φαίνεται ο Γιακουμάκης έχει πετύχει κάτι μοναδικό στη μέχρι τώρα καριέρα του. Με την πρώτη του συμμετοχή και τα δύο γκολ, η Κρουζ Αζούλ έχει ξεκινήσει ήδη να κάνει απόσβεση των 8 εκατομμυρίων της μεταγραφής του.

Μήπως ο 30χρονος επιθετικός θα καταφέρει να σκοράρει σε επτά διαφορετικά πρωταθλήματα Α' κατηγορίας; Η ηλικία του πάντως δεν του το απαγορεύει.

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0