Πρόσωπα

«Η κατάρα δεν έσπασε ούτε στη Γερμανία»: Ο Τόμας Μίλερ αποχαιρετά την Εθνική, έχοντας μόνο ένα… κενό! (video)

«Η κατάρα δεν έσπασε ούτε στη Γερμανία»: Ο Τόμας Μίλερ αποχαιρετά την Εθνική, έχοντας μόνο ένα… κενό! (video)

Η οικοδέσποινα Γερμανία δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του EURO από την, μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ισπανία. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Τόμας Μίλερ με το εθνόσημο στο στήθος, ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε στο «σπίτι» του, να… λύσει την κατάρα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

«Υποστολή σημαίας» για την Εθνική Γερμανίας. Ο Τόμας Μίλερ, όπως ανακοίνωσε, φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, στο EURO 2024 που διεξήχθη στην πατρίδα του.

Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη φορά που αγωνίστηκε για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, με 131 συμμετοχές και 45 γκολ. Τελευταίο του ματς έμελλε να είναι εκείνο κόντρα στην, μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ισπανία, για τα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Μπορεί και πάλι να μην κατάφερε να φτάσει σε μία διάκριση με την εθνική του σε ένα EURO, όμως το σίγουρο είναι πως θα μνημονεύεται πάντοτε, για τα κατορθώματά του εντός αγωνιστικού χώρου.

Άλλωστε, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην Γερμανία, αφού εκτός από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, έχει συμβάλει σημαντικά στις επιτυχίες της, έχοντας μάλιστα συνολικά 10 τέρματα σε τελικές φάσεις διοργανώσεων Μουντιάλ!

Τι μπορεί να λείπει από τον παίκτη της Μπάγερν Μονάχου; Η ατομική και ομαδική διάκριση στο EURO! Συγκεκριμένα, ο Γερμανός δεν έχει καταφέρει ποτέ να σκοράρει στην εν λόγω διοργάνωση, αλλά ούτε να την κατακτήσει!


Καλύτερη πορεία του Μίλερ με την φανέλα της εθνικής του σε EURO ήταν το 2012 και 2016 όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε από Ιταλία (1-2) και Γαλλία (0-2) αντίστοιχα.

Οι διοργανώσεις του EURO λοιπόν, όπως γίνεται αντιληπτό, θα παραμείνουν για τον Γερμανό θρύλο ως ένα… άπιαστο όνειρο!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλους τους αγώνες που έχει σκοράρει ο Μίλερ με την εθνική Γερμανίας

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0