Πρόσωπα

«Φαινόμενο, Χάμες Ροντρίγκες»: Φανέλα Κολομβίας, μια ματιά στον καθρέφτη και... έχουμε ξανά 2014! (video)

«Φαινόμενο, Χάμες Ροντρίγκες»: Φανέλα Κολομβίας, μια ματιά στον καθρέφτη και... έχουμε ξανά 2014! (video)
Από την Έβερτον και μετά, ο Χάμες Ροντρίγκες φαίνεται να έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό του. Στο μονοπάτι της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων. Γιατί σε εκείνο της εθνικής ομάδας, ο χρόνος έχει «κολλήσει» στις καλύτερες ημέρες του. Το «λένε», όσα έκανε στο Copa America, για να αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης!
Η Κολομβία, έστω και δύσκολα, στο 112' της παράτασης, λύγισε από την Αργεντινή στον τελικό του Copa America. Σε αυτήν τη διοργάνωση, έχει «γευτεί» και τον μοναδικό της τίτλο έως σήμερα, εν έτει 2001.

Φέτος, ίσως δεν είχε το καλύτερο ρόστερ που έχει παρουσιάσει ποτέ. Υπήρχε, όμως, ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ελπίζει: οι εμφανίσεις του ηγέτη της, Χάμες Ροντρίγκες!

Ο 32χρονος, πλέον, Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που απορεί κανείς: «πώς γίνεται η καριέρα του να έχει πάρει την κάτω βόλτα, αλλά με την εθνική ομάδα της χώρας του, να είναι σταθερά καλός;»

Πράγματι. Ο Χάμες Ροντρίγκες, εδώ και μία δεκαετία, δηλαδή από το peak της καριέρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου έκανε το «μπαμ», έως και σήμερα, ψάχνει τα «πατήματά» του.

Πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, δοκιμάστηκε στην Μπάγερν Μονάχου, στην Premier League, μέσω της Έβερτον. Δεν στέριωσε κάπου.

Ακολούθησε το Κατάρ, η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός, και εσχάτως, η Βραζιλία και η Σάο Πάουλο. Πουθενά, όσο κι αν «έπεφτε» το επίπεδο δυσκολίας, δεν έπιασε τα παλιά του στάνταρ. Εκτός από την περίπτωση της Κολομβίας.

Εκεί, όσο υψηλό κι αν είναι το επίπεδο, πάντα βρίσκει τρόπο να αποδώσει. Ό,τι κι αν συμβαίνει στην καριέρα του, σε επίπεδο συλλόγων, με την εθνική ομάδα είναι διαφορετικός. Σαν να έχει «κολλήσει» ο χρόνος στο 2014. Στις καλύτερες ημέρες της καριέρας του.

Δείτε απλά, τους αριθμούς του στο φετινό Copa America: έξι ματς, έξι ασίστ, ένα γκολ!

Η Αργεντινή «σήκωσε» το τρόπαιο, αλλά ο Χάμες Ροντρίγκες αναδείχθηκε MVP του τουρνουά. Ξεπερνώντας ακόμα και τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε γκολ και μοναδικό σκόρερ στον τελικό! Χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο;

Ίσως ότι ο τελευταίος MVP στο Copa America, χωρίς να έχει σηκώσει η χώρα του τρόπαιο, ήταν ο Λιονέλ Μέσι το 2015!



Η περίπτωσή του, υπάρχουν στιγμές που μοιάζει με άλυτο μυστήριο. Η απάντηση στο «γιατί είναι άλλος με τους συλλόγους και άλλος με την Κολομβία», ίσως είναι προφανής ή πολύ σύνθετη. Στο τέλος της ημέρας, όμως, μικρή σημασία έχει.

Αρκεί ότι πού και πού, ξαναβλέπουμε τον Χάμες Ροντρίγκες του 2014, γιατί η αλήθεια είναι, πως ήταν μαγικός.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0