Πρόσωπα

Λουίς ντε λα Φουέντε: «Τερμάτισε» τα... EURO και τώρα, ώρα για ΗΠΑ! (video)

Λουίς ντε λα Φουέντε: «Τερμάτισε» τα... EURO και τώρα, ώρα για ΗΠΑ! (video)
Δεν λογίζεται στα top class ονόματα της προπονητικής. Τουλάχιστον, δεν λογιζόταν πριν την κατάκτηση του EURO 2024 με την Ισπανία. Υπάρχει κάτι, όμως, που πλέον, μόνο αυτός έχει καταφέρει στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!
Χωρίς «τυμπανοκρουσίες», η Ισπανία ρίχτηκε στη μάχη του EURO 2024, εντυπωσίασε όσο καμία άλλη, έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας και νικών, και εν τέλει, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024, λυγίζοντας την Αγγλία στον τελικό.

Οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί. Ο Λαμίν Γιαμάλ, ο Ρόδρι, ο Ντάνι Όλμο, ο Νίκο Γουίλιαμς. Σε μία κατηγορία μόνος του, όμως, στέκει ο προπονητής της, Λουίς ντε λα Φουέντε!

Το βιογραφικό του, ίσως να μην γέμιζε το μάτι σε πολλούς. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, όμως, πως με την Ισπανία, έχει το «know how», όσο κανείς άλλος!

Από το βράδυ της 14ης Ιουλίου κι έπειτα, είναι ο μόνος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που έχει κατακτήσει EURO U19 (2015), U21 (2019), ανδρών (2024), αλλά και Nations League (2023)!



Είναι φανερό, πως το κεφάλαιο «EURO», το έχει τερματίσει, αλλάζοντας status για τον ίδιο. Σαφώς και το όνομά του, θα συγκαταλέγεται στα κορυφαία της προπονητικής από εδώ και πέρα. Χρειάστηκε να φτάσει στα 63 του χρόνια, αλλά η τελευταία δεκαετία, που επένδυσε στην Ισπανία και όλα της τα ηλικιακά κλιμάκια, απέδωσε καρπούς.

Και ποιος ξέρει; Ίσως σε δύο χρόνια από τώρα, με αυτήν τη σπουδαία φουρνιά, ακόμα πιο... ψημένη, να έρθει και το «διαμάντι του στέμματος». Δηλαδή, το Παγκόσμιο Κύπελλο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0