Πρόσωπα

Οι 5+1 πιο Αραούχο στιγμές στην ΑΕΚ: Η απόδειξη πως στις φλέβες του «Τσίνο» τρέχει… κιτρινόμαυρο αίμα! (video)

Οι 5+1 πιο Αραούχο στιγμές στην ΑΕΚ: Η απόδειξη πως στις φλέβες του «Τσίνο» τρέχει… κιτρινόμαυρο αίμα! (video)

Ένα «κομμάτι» της ιστορίας της ΑΕΚ, αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Ο Σέρχιο Αραούχο δεν θα συνεχίσει να φοράει τα «κιτρινόμαυρα» και το BN Sports σας παρουσιάζει μερικές στιγμές από την καριέρα του στην Ελλάδα, που αποδεικνύουν τον λόγο που οι οπαδοί (όλων των ομάδων), αγάπησαν τον «Τσίνο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτό που ήταν ήδη γνωστό, έγινε πλέον πραγματικότητα και επίσημα. Ο Σέρχιο Αραούχο αποχωρεί οριστικά από την ΑΕΚ.

Μία σχέση αγάπης φτάνει στο τέλος της. Ο «Τσίνο» και η Ένωση, από το 2017, μέχρι και σήμερα, έχουν συνυπάρξει σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτή ήταν η τελευταία και ταυτοχρόνως η πιο επιτυχημένη, με τον ίδιο να μπαίνει ως αρχηγός της ομάδας, στο ολοκαίνουργιο «σπίτι» της και με εξωφρενικές εμφανίσεις να την οδηγεί σε ένα «ονειρικό» double.

Όλα τα καλά όμως έχουν ένα τέλος, έτσι και σε αυτή την περίπτωση Αραούχο και ΑΕΚ θα ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια, κουβαλώντας όμως για πάντα μέσα τους μοναδικές στιγμές που μοιράστηκαν μαζί.

Είναι αδύνατον να χωρέσουν σε ένα μόνο κείμενο όλα όσα έχουν ζήσει οι οπαδοί της ΑΕΚ, βλέποντας τον Αραούχο να φοράει τα «κιτρινόμαυρα». Υπάρχουν βέβαια μερικές που έχουν ξεχωριστή σημασία, στην καρδιά του κάθε Αεκτζή.

5887860.jpg

Ήταν τόσο ωραίο που… έπρεπε να το ξανακάνει!

Στη δεύτερη θητεία του, ο Αραούχο ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πρωταθληματική πορεία της Ένωσης τη σεζόν 2017/18.

Απέναντι στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, «κλείδωσε» την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ, με μία «βολίδα» που εκπυρσοκρότησε το αριστερό του πόδι, αφού πρώτα είχε ρίξει στο έδαφος τον Ρομαό, στοπάροντας υπέροχα την μπάλα με το στήθος (07/02/2018, 2-1).

Μόλις δύο μήνες μετά, η ΑΕΚ άγγιξε τον τίτλο του πρωταθλητή, στο «Αθηναϊκό» ντέρμπι. Εκεί ο Σέρχιο, σαν να έδινε μία χορευτική παράσταση, επανέλαβε ακριβώς τα ίδια βήματα και πέτυχε ένα τέρμα «καρμπόν», ανοίγοντας το σκορ. Η μόνη διαφορά είναι πως ο αντίπαλος δεν φόραγε κόκκινα και τη θέση του Ρομαό, είχε πάρει ο Ινσούα (01/04/2018, 3-0).


Σα να μην πέρασε μία μέρα!

Η σεζόν 2019/20, σίγουρα δεν αποτελεί μία ευχάριστη ανάμνηση για τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Υπήρχε μία στιγμή όμως, που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Ένωση κατάφερε να φέρει για 3η φορά τον Αραούχο στην ομάδα.

Αν και ο «Τσίνο» συνολικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, στη δεύτερη συμμέτοχή του, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να κρίνει ντέρμπι.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό (09/02/2020) χρειάστηκε μονάχα οκτώ λεπτά για να στείλει τη μπάλα στο βάθος της «πράσινης» εστίας, θυμίζοντας σε όλους τι εστί Αραούχο.


Η φράση «τα πάντα για την ομάδα» πήρε νέα διάσταση στο… παρθενικό ντέρμπι της
OPAP Arena!

Η OPAP Arena είχε ανοίξει τις… πύλες της και ο κόσμος περίμενε «μανιωδώς» το πρώτο ντέρμπι στο νέο «σπίτι» της ομάδας. Ο «κλήρος» έπεσε στον ΠΑΟΚ και οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να χαλάσουν το «πάρτι» που είχε ήδη στηθεί.

Το πρώτο γκολ ήρθε από τα πόδια του Γκαρσία, μετά την πάσα του Ελίασον. Τίποτα από αυτά όμως δεν θα είχε συμβεί, αν ο Αραούχο με περίσσιο θάρρος δεν έκανε τάκλιν στην αντίπαλη περιοχή για να κλέψει την μπάλα.

Μία καριέρα ενός επιθετικού πήγε στην άκρη, για να μπει από πάνω η ΑΕΚ. «Θυσίασε» την εκτελεστική του δεινότητα, για να μαρκάρει «λυσσασμένα» μέχρι και τον αντίπαλο τερματοφύλακα.   


Πολλά παραπάνω από μία απλή πάσα!

Η νέος αυτός ρόλος που ο Ματίας Αλμέιδα «κατασκεύασε» και ανέθεσε αποκλειστικά στον Σέρχιο, του ταίριαξε… γάντι.

Ένας ποδοσφαιριστής που είχε μάθει να «ζει» από τα γκολ, έκανε πέρα το «εγώ» του και έβαζε ως πρωταρχικό στόχο το «αποπνικτικό» pressing.

Όταν όμως στην αναμέτρηση με τον Άρη (29/01/2023, 3-0), του δόθηκε η ευκαιρία για ένα εύκολο τέρμα, την ώρα που η OPAP Arena «έβραζε» και η αποθέωση του θα ήταν δεδομένη, επέλεξε να πασάρει στον ερχόμενο Πινέδα για να σιγουρέψει το γκολ.

Το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 και ο «Τσίνο» έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ. Και να το έχανε κανείς δεν θα του έριχνε ευθύνες. Είχε σκοράρει μόλις πέντε φορές μέσα στην σεζόν, προτίμησε όμως να πράξει αυτό που και ο ίδιος θεωρούσε ως το πιο σωστό.


Η απόλυτη αποθέωση στον «σακατεμένο» αρχηγό με τις πατερίτσες!

Αυτή η καλώς εννοούμενη «τρέλα», εν τέλει του στοίχησε. Ο Σέρχιο στο εντός έδρα μας των Play Offs, απέναντι στον Άρη (09/04/2024, 3-1) τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να αγωνίζεται. Ο Αργεντινός συγκρούστηκε με το δοκάρι, έτριψε το γόνατο του και συνέχισε να τρέχει. Τελικά η ζημιά ήταν πολύ πιο σοβαρή και σίγουρα ένα απλό… τρίψιμο δεν αρκούσε.

Η σεζόν για τον ίδιο είχε τελειώσει. Το πρωτάθλημα κατέληξε στη Φιλαδέλφεια και στη φιέστα το γήπεδο κόντεψε να… γκρεμιστεί από τις φωνές, όταν το όνομα του Αραούχο ακούστηκε από τα μεγάφωνα και ο αρχηγός πάτησε το χορτάρι, κρατώντας στα χέρια του δύο πατερίτσες.


Το ποδόσφαιρο είναι ένα… τίποτα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή!

Θέλοντας και μη, ο Σέρχιο Αραούχο συνέδεσε το όνομα του, μαζί με τις δύο πιο τραγικές στιγμές, στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Λίγες μέρες μετά τη φρικτή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο Αργεντινός πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, με γυριστό σουτ ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ, μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Με τους παλμούς να φτάνουν τους 100, εκείνος αντί να πανηγυρίσει το τέρμα του, κοίταξε με θλίψη την κάμερα και απλώς σχημάτισε το γράμμα «Α» με τα δάκτυλα του.

Ούτε δύο χρόνια δεν είχαν περάσει και το 2024 θρηνήσαμε και δεύτερο θύμα ωμής οπαδικής βίας, με τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Για τα προκριματικά του Champions League, απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Ένωση ήταν δευτερόλεπτα μακριά, από έναν οδυνηρό αποκλεισμό. Ο Αραούχο μπήκε αλλαγή και πέτυχε στις καθυστερήσεις ένα γκολ που προκάλεσε «πανζουρλισμό» στις κερκίδες της OPAP Arena.

Ο ίδιος όμως με απόλυτη ψυχραιμία, σχημάτισε το γράμμα «Μ» και σήκωσε ψηλά στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας, μία φανέλα με το όνομα «Μιχάλης».

Τα λόγια είναι περιττά…

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0