Πρόσωπα

«Όταν ο Ελ Αραμπί πυροβόλησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη»: Τα γκολ που ήρθαν από… σπόντα και άλλαξαν την ιστορία του στον Ολυμπιακό! (video)

«Όταν ο Ελ Αραμπί πυροβόλησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη»: Τα γκολ που ήρθαν από… σπόντα και άλλαξαν την ιστορία του στον Ολυμπιακό! (video)

Κάτοικος Κύπρου θα είναι από τη νέα σεζόν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αφού συμφώνησε με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Μαροκινός θα πει «αντίο» στον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια, στα οποία πρόλαβε να σκοράρει 94 γκολ! Ωστόσο, για πάντα θα θυμάται τα πρώτα του ευρωπαϊκά γκολ, σε ένα ματς που αγωνίστηκε από… σπόντα!

Ολυμπιακός και Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, μιας και ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την μεταγραφή του έμπειρου επιθετικού.

Ο Μαροκινός στα πέντε χρόνια που έμεινε στον Πειραιά αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των «ερυθρόλευκων». Συνολικά αγωνίστηκε σε 225 αγώνες και πρόλαβε να σκοράρει 94 γκολ, ενώ μοίρασε και 25 ασίστ.

Φυσικά, με αυτές τις επιδόσεις του ο Ελ Αραμπί δεσπόζει στην 6η θέση σε ισοβαθμία με τον Κώστα Φορτούνη, των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

ΕΛ_ΑΡΑΜΠΙ.jpg

Ωστόσο, ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του θα αποτελούν τα πρώτα ευρωπαϊκά γκολ που πέτυχε στην καριέρα του, σε ένα ματς που ο προπονητής του είχε επιλέξει να τον αφήσει στον πάγκο, αλλά εξαιτίας ενός τραυματισμού ξεκίνησε ως βασικός!

Συγκεκριμένα, στην ρεβάνς των Πειραιωτών απέναντι στην Κράσνονταρ στην Ρωσία, για τα Play-off του Champions League 2019-20, ο τότε προπονητής των «ερυθρολεύκων» Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει γνωστή την ενδεκάδα του παιχνιδιού.

Στην κορυφή της επίθεσης είχε δηλωθεί ο Γκερέρο, ωστόσο ο Ισπανός επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση, γεγονός που ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να εξετάσει τις επιλογές του.  

Ο Ελ Αραμπί που είχε αποκτηθεί το ίδιο καλοκαίρι φόρεσε φανέλα βασικού από… σπόντα και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Ο αγώνας έληξε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 2-1 των Ρώσων και τον Μαροκινό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης σκοράροντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του!

Έκτοτε, δεν σταμάτησε να σκοράρει, αφού ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος για τις σεζόν 2019-20 και 2020-21 σκοράροντας 20 και 22 γκολ αντίστοιχα.

Το ίδιο εντυπωσιακές ήταν και οι εμφανίσεις του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, αφού στην παρθενική σεζόν του στον Πειραιά σκόραρε απέναντι σε Τότεναμ, Μπάγερν Μονάχου, Ερυθρό Αστέρα, Άρσεναλ και Γουλβς.

Μάλιστα, απέναντι στους «κανονιέρηδες» ήταν ο άνθρωπος που χάρισε μία «ονειρική» πρόκριση στους Πειραιώτες σκοράροντας το νικητήριο γκολ στην παράταση (1-2) στο Λονδίνο.

Κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Κράσνονταρ δεν ήταν το πρώτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού, αφού τρεις ημέρες πριν την εν λόγω αναμέτρηση είχε σκοράρει με πέναλτι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (1-0) για το Πρωτάθλημα Ελλάδας

Παρότι απέναντι στους Αρκάδες άνοιξε τον λογαριασμό των γκολ με τους «ερυθρόλευκους» σίγουρα το ματς απέναντι στην Κράσνονταρ μας έκανε να γνωρίσουμε καλύτερα τις δυνατότητες του και ενδεχομένως να άλλαξε την πορεία του ποδοσφαριστή στον Ολυμπιακό.

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0