Πρόσωπα

«Τον άσο και τα μάτια σου»: Όλοι έχουν την… τιμή τους στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοτάρσκι είναι ο μοναδικός αναντικατάστατος! (video)

«Τον άσο και τα μάτια σου»: Όλοι έχουν την… τιμή τους στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοτάρσκι είναι ο μοναδικός αναντικατάστατος!  (video)

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ειδικά μετά την περσινή άκρως εντυπωσιακή χρονιά, έχουν γίνει περιζήτητοι στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν όμως ο «Δικέφαλος» θέλει να βάλει… κόφτη σε έναν απ’ όλους, τότε αυτός σίγουρα θα πρέπει να είναι ο Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί να έχουμε ακόμα μέσα Ιουλίου, όμως η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα της σεζόν έχει ήδη αρχίσει.

Όλες οι ελληνικές ομάδες δουλεύουν το ρόστερ της νέας χρονιάς και ειδικά τα κλαμπ που προετοιμάζονται για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει όμως μπροστά του να κυνηγήσει ένα… όνειρο, που προσπαθεί χρόνια να πραγματοποιήσει και δεν είναι άλλο, από την είσοδο του στη διοργάνωση των αστέρων, το Champions League.

Μετά την άκρως δραματική κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει για άλλη μία φορά την τύχη του, στη «μάχη» των προκριματικών.

436305929_1026846402139120_4928753724128619973_n.jpg

Τώρα όμως έχει μία ήδη «στρωμένη» ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν θέσεις στις οποίες στοχεύει να ενισχυθεί, όμως στον «χορό» των προκριματικών, μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ομοιογένεια μίας ομάδας, παρά οι σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Και σε αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ δείχνει πανέτοιμος.

Οι «ήρωες» του χθες για τον «Δικέφαλο» συνεχίζουν και στο σήμερα. Με μοναδική «ατασθαλία» μέχρι στιγμής, να είναι η υπόθεση του Μεϊτέ, καθώς ο Γάλλος δείχνει αρκετά… ζόρικος στις διαπραγματεύσεις, με τον ΠΑΟΚ όμως να πιέζει για την υπογραφή του.

Μειτε-Meite-AEK-3.webp

Οι «σειρήνες» που υπάρχουν όμως τις τελευταίες ημέρες από Ιταλία, για λογαριασμό του Κοτάρσκι, μπορούν να… χαλάσουν το καλά οργανωμένο σχέδιο του ΠΑΟΚ, για τη συμμετοχή του στο Champions League.

Σίγουρα όλοι οι παίκτες έχουν την τιμή τους, όμως η περίπτωση του Κροάτη κίπερ είναι αρκετά ιδιαίτερη.

Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετική, από οποιαδήποτε άλλη. Άλλωστε μιλάμε για τον μοναδικό παίκτη του γηπέδου, που έχει δικαίωμα να πιάσει την μπάλα με τα χέρια.

Το κενό ενός μεσοεπιθετικού, μπορεί να καλυφθεί με μεγαλύτερη ευκολία, ακόμη και τη δεδομένη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς, μετά τον Καμαρά, δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποια άλλη μεταγραφή που έκανε «κρότο».

Και ο Κωνσταντέλιας να αποχωρούσε εν τέλει για την Σάλτσμπουργκ, ο Λουτσέσκου θα έβρισκε τρόπο να «μπαλώσει» αυτή την απουσία εκ των έσω, με παίκτες που ήδη διαθέτει στο ρόστερ του.

Σε περίπτωση όμως που η Τζένοα, αποφασίσει να καταβάλει το ποσό των 10 εκατομμυρίων που ζητάει ο «Δικέφαλος» για τον Κοτάρσκι, τότε η θέση κάτω από τα γκολπόστ μένει στην ουσία κενή. Ο Ζίβκοβιτς αποχώρησε ως ελεύθερος, ενώ ο Τσιφτσής είναι ένας τερματοφύλακας με πολλές δυνατότητες, αλλά είναι όμως πολύ νωρίς για να τον ρίξει ο ΠΑΟΚ απευθείας στα… βαθιά, πριν ακόμη ενταχθεί πλήρως στην ομάδα.

tsiftsis_welcome_feat.jpg

Η σέντρα για τα προκριματικά, θα είναι στις 24 Ιουλίου, με τον νικητή του ζευγαριού Μπόρατς Μπάνια Λούκα - Εγνατία. Είναι λοιπόν κατανοητό πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης για τη θέση του τερματοφύλακα. Ειδικά μετά την «εξωφρενικά» καλή σεζόν, από την οποία προέρχεται ο Κοτάρσκι.

Ο 24χρονος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ και παραμένει ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά του στοιχεία. Η πώληση του, ακόμη και για τα 10 εκατομμύρια ευρώ, που ζητούν οι Θεσσαλονικείς, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τα οποία ακόμη και αυτό το εντυπωσιακό ποσό, δύσκολα θα μπορεί να καλύψει.

6218997.jpg

Βέβαια οι προσφορές που έχει καταθέσει η Τζένοα δεν ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, επομένως οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν λόγο να αγχώνονται. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0