Πρόσωπα

«Κάρμο σε τιμή… Ζάχοβιτς και Τζιοβάνι»: Ο Ανγκολέζος έβαλε «στοπ» σε μία μεταγραφή ρεκόρ για τον Ολυμπιακό! (video)   

«Κάρμο σε τιμή… Ζάχοβιτς και Τζιοβάνι»: Ο Ανγκολέζος έβαλε «στοπ» σε μία μεταγραφή ρεκόρ για τον Ολυμπιακό! (video)    

Ολυμπιακός και Πόρτο τα είχαν βρει σε όλα και ο Κάρμο ήταν μία «ανάσα» από τα να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Πειραιά. Ωστόσο, ο Ανγκολέζος αποφάσισε να παραμείνει στους «δράκους» και να διεκδικήσει μία θέση στο βασικό σχήμα των Πορτογάλων. Bάζοντας με αυτόν τον τρόπο «φρένο» σε μία μεταγραφή ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές της ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να κρατήσουν στο δυναμικό τους τον Νταβίντ Κάρμο και το έδειξαν με πράξεις, αφού θα έβγαζαν από τα ταμεία τους μέχρι και 12 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο υψηλόσωμος ποδοσφαριστής αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Πορτογαλία και την Πόρτο.

Σίγουρα, αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για κεντρικό αμυντικό στην Ελλάδα είναι ένα ποσό που θα αποτελούσε ρεκόρ, μιας και η πιο ακριβή μεταγραφή των Πειραιωτών στην συγκεκριμένη θέση είναι τα 4.5 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει η Κλαμπ Μπριζ και η Βιγιαρεάλ για τον Μπιορν Ένχελς και τον Ρούμπεν Σεμέδο αντίστοιχα!

σεμμμ.jpg

Αν λάβουμε υπόψιν μας όλες τις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει στην ιστορία του ο Ολυμπιακός, ο Κάρμο ήταν μία «ανάσα» από το να τοποθετηθεί στην πρώτη δυάδα με τις πιο ακριβές.

Φυσικά, στην πρώτη θέση θα βρούμε τον Ζάλτκο Ζάχοβιτς που είχε έρθει το καλοκαίρι του 1999 στον Πειραιά έναντι 13.5 εκατ. ευρώ από την Πόρτο!

Στον Ολυμπιακό έκατσε μόλις μία σεζόν πριν πάρει μεταγραφή στην Βαλένθια, με τους φιλάθλους της ομάδας να θυμούνται μέχρι και σήμερα το γκολ στην ισόπαλη αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης (3-3) στους ομίλους του UEFA Champions League!   


Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δαπανήσει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή και μάλιστα την ίδια μεταγραφική περίοδο με τον Ζάχοβιτς! Ο λόγος για τον Τζιοβάνι ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Πειραιά.

Ο Βραζιλιάνος ήρθε στην Ελλάδα από την Μπαρτσελόνα και έδειξε από νωρίς την κλάση του. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι έμεινε συνολικά 6 χρόνια στον Ολυμπιακό σκοράροντας συνολικά 97 γκολ σε 208 εμφανίσεις!  


Πλέον, με τον Κάρμο να βάζει «φρένο» στις διαπραγματεύσεις των Πειραιωτών με την Πόρτο, είναι σχεδόν σίγουρο πως οι ιθύνοντες της ομάδας θα ψάξουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, με το ποσό που είναι διατεθειμένοι να δώσουν να παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού. 

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0