Πρόσωπα

Κοϊτά – Ελίασον: Τα «φτερά» της ΑΕΚ είχαν δημιουργό, αλλά τώρα βρήκαν και… φονιά! (video)

Κοϊτά – Ελίασον: Τα «φτερά» της ΑΕΚ είχαν δημιουργό, αλλά τώρα βρήκαν και… φονιά! (video)

Με τον Αμπουμπακάρι Κοϊτά να προβάρει τα κιτρινόμαυρα, οι φίλοι της ΑΕΚ μπορούν να κάνουν όνειρα, για ένα «εκρηκτικό» δίδυμο στα φτερά της ομάδας, με τον 25χρονο από τη Μαυριτανία να βρίσκει το… άλλο του μισό, στο πρόσωπο του Νίκλας Ελίασον.

Σε μεταγραφικό «οίστρο» βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ, σχηματίζοντας σε όλους τους φιλάθλους της, ένα μεγάλο και πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο τους.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει ήδη ανακοινωθεί, μετράμε 24ωρα για την επισημοποίηση του Ρομπέρτο Περέιρα, ενώ τα τυπικά μένουν και για τους Θωμά Στρακόσια και Αμπουμπακάρι Κοϊτά. Το «ντεμαράζ» αυτό αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η Ένωση έχει ακόμη αρκετά κενά που θέλει να καλύψει στο ρόστερ της, για τη νέα άκρως απαιτητική σεζόν.



Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες των «κιτρινόμαυρων» είναι το εξτρέμ από τη Μαυριτανία. Μία πολύ δαπανηρή κίνηση, διότι ο «Δικέφαλος» θα τον απόκτηση με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Σεντ Τρούιντεν, ενώ το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος της ερχόμενης σεζόν. Ο Ματίας Αλμέιδα όμως τον είχε ξεχωρίσει και η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να έχει ευχαριστημένο τον «Πελάδο».

Ίσως ο Κοϊτά να είναι το κομμάτι του «παζλ» που έλειπε πέρσι, από την «κιτρινόμαυρη» επίθεση. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει το γκολ μέσα στο παιχνίδι του και τα 15 τέρματα που πέτυχε την προηγούμενη σεζόν, ενώ αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.

koita_1.jpg

Ο συνδυασμός, αριστερά Κοϊτά και δεξιά Ελίασον στην βασική 11αδα της Ένωσης, δημιουργεί όμορφες εικόνες στα μυαλά των οπαδών της. Οι δύο αυτοί παίκτες έχουν πολλά κοινά και μία βασική διαφορά. Γρήγοροι, «ντριπλαδόροι» και γενικά δημιουργούν ασταμάτητους «πονοκεφάλους» στις αντίπαλες άμυνες, ειδικά σε αντεπιθέσεις, που μπορούν να εκμεταλλευτούν άρτια τους ανοικτούς χώρους.

Η σημαντική τους διαφορά, πιθανόν να είναι και ο λόγος που ο Κοϊτά αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Ο 25χρονος Μαυριτανός απέδειξε πως έχει το γκολ στο… αίμα του. Με τη φανέλα μιας μικρομεσαίας ομάδας του Βελγίου, πέτυχε πάνω από μία «ντουζίνα» τέρματα και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όμορφα τελειώματα εντός περιοχής, «κεραυνοί» από πολύ μακριά, ατομικές ενέργειες, «ζαλίζοντας» ταυτόχρονα με ντρίπλες τους αμυντικούς.

Ο Ελίασον από την άλλη πλευρά, έχει πρώτα το μυαλό του στην ασίστ και μετά στο γκολ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην «παρθενική» του χρονιά στην Ελλάδα, ο Σουηδός δεν σκόραρε ούτε μία φορά. Στη δεύτερη αυτό άλλαξε, καθώς πέτυχε οκτώ τέρματα, πολλά εξ αυτών υψίστης σημασίας, αλλά αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ελίασον στα δύο αυτά χρόνια που φορά τα «κιτρινόμαυρα» έχει μοιράσει 21 τελικές πάσες, δείχνοντας ιδιαίτερη ευχέρεια και με τα δύο πόδια.

Με την απόκτηση του Κοϊτά, γίνεται αρκετά ξεκάθαρο, πως ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε να προσθέσει έναν «killer» που αντί να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, θα παίζει λίγο πιο αριστερά και σε συνδυασμό με τον δημιουργικό Ελίασον από την... αντίπερα όχθη, να χτιστεί ένα δίδυμο στα εξτρέμ, που ο ένας θα «ράβει» και ο άλλος θα «κόβει».

ipiccy_image_-_2024-07-07T180427.481.jpg

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0