Πρόσωπα

Δεν άξιζε τέτοιο τέλος στον Τόνι Κρόος: Το φινάλε μιας τεράστιας καριέρας στο… 119’! (video)

Δεν άξιζε τέτοιο τέλος στον Τόνι Κρόος: Το φινάλε μιας τεράστιας καριέρας στο… 119’! (video)

Η Γερμανία αποχαιρέτησε το EURO 2024 αφού η Ισπανία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, αφήνοντας τη εκτός στην παράταση, με σκορ 2-1. Αυτός ο αποκλεισμός σηματοδότησε, εκτός από το τέλος του ταξιδιού για τους Γερμανούς, αλλά και τη δύση μιας μεγαλειώδους καριέρας… Αυτής του Τόνι Κρόος!

Ο Τόνι Κρόος αποτελεί αναμφίβολα έναν εκ των κορυφαίων μέσων της γενιάς μας. Ένας εγκέφαλος στο κέντρο του γηπέδου που «σκάναρε» αντιπάλους και συμπαίκτες, υπολόγιζε την παραμικρή λεπτομέρεια και με την ηγετικότητά του ενέπνεε τον σεβασμό των πάντων.

Στην καριέρα του κατέκτησε τα πάντα! Ό,τι τρόπαιο βρέθηκε στο διάβα του, το  τοποθέτησε με ευλάβεια στην τροπαιοθήκη του. Οτιδήποτε εκτός από ένα EURO. Αυτός θα είναι ίσως και ο λόγος που ο αποκλεισμός από την Ισπανία, φέρνει λίγη παραπάνω στεναχώρια.

Ο ίδιος δεν πίστευε σε ένα τέτοιο άδοξο τέλος, δηλώνοντας: «δεν πιστεύω πως θα παίξω το τελευταίο μου παιχνίδι την Παρασκευή με την Ισπανία».

Παρόλο αυτά, τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ένα… βασιλικό double, κατακτώντας το πέμπτο του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και το έκτο του συνολικά. Σε κάθε κατάκτηση φυσικά, υπήρξε καταλυτικός παράγοντας.

Από την Μπάγερν Μονάχου έφυγε γιατί ένιωθε υποτιμημένος και η «βασίλισσα», εκτός από οραματίστρια, αποδείχτηκε και η Ιθάκη του Γερμανού σταρ.

Στα δέκα χρόνια παρουσίας του στη Μαδρίτη, φόρεσε τη λευκή φανέλα 465 φορές πετυχαίνοντας 28 γκολ και 99 ασίστ. Η ποιότητα του όμως δεν φαινόταν μόνο στα νούμερα. Ό Κρόος ήταν ένας ηγέτης με αύρα νικητή και πάντα έτοιμος να βγει μπροστά!

Με την Εθνική Γερμανίας, αγωνίστηκε 114 φορές σκοράροντας 17 γκολ. Φορώντας το εθνόσημο στο στήθος, βρέθηκε και στον περίφημο, ή ίσως διαβόητο, ημιτελικό με τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ο Τόνι Κρόοος ήταν μάλιστα ο ποδοσφαιριστής που τιμώρησε δις τη «σελεσάο» με τα απανωτά γκολ του σε διάστημα δύο λεπτών (24’, 26’), όπου εν τέλει η «νάσιοναλ μάνσαφτ» σήκωσε το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλό της.

Το βιογραφικό του είναι ένα από τα πλέον αξιοζήλευτα. «Εθισμένος» στις κούπες, αλλά ακόμα και οι τιτάνες του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους. Φεύγει με το κεφάλι ψηλά, αλλά το EURO θα αποτελεί ο «καημός» μιας πολυποίκιλης καριέρας. Danke Kroos!

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0