Πρόσωπα

«Μόνο μία φορά»: Ο τρόπος ζωής του Ρομπέρτο Περέιρα, διαμορφώθηκε από φτωχογειτονιές και ένα αεροπορικό δυστύχημα (video)

«Μόνο μία φορά»: Ο τρόπος ζωής του Ρομπέρτο Περέιρα, διαμορφώθηκε από φτωχογειτονιές και ένα αεροπορικό δυστύχημα (video)
«Ορόσημα» της ζωής του Ρομπέρτο Περέιρα, από μία συνέντευξη-σταθμό εν έτει 2019. Πώς ο 33χρονος Αργεντίνος μέσος που βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ, διαμόρφωσε τον τωρινό του χαρακτήρα και ποιο γεγονός τον σημάδεψε όσο λίγα;
«Ο κήπος της Αργεντινής». Έτσι ονομάζεται χαϊδευτικά το Τουκουμάν, δηλαδή ο τόπος καταγωγής του Ρομπέρτο Περέιρα. Δεν πήρε το όνομά του, όμως, από το προφανές.

Όλα δείχνουν πως ο 33χρονος Αργεντινός, με παραστάσεις από Serie A και Premier League, ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα, ώστε να υπογράψει με την ΑΕΚ.

Ένα «ταξίδι» στα πιο άγνωστα μέρη της ζωής του είναι χρήσιμο, μιας και ποδοσφαιρικά, λίγο-πολύ όλοι ξέρουν τι να περιμένουν. Πώς διαμορφώθηκε, όμως, ο χαρακτήρας και οι αρχές της ζωής του;

«Αν δεν είχα γίνει ποδοσφαιριστής, ίσως γινόμουν κηπουρός» είχε δηλώσει αστειευόμενος στην Telegraph τον Φεβρουάριο του 2019. Ο λόγος που το Τουκουμάν «βαφτίστηκε» έτσι, ωστόσο, είναι ο ακριβός αντίθετος.

Πρόκειται για ένα από τα πιο φτωχά και στερημένα αγαθών προάστια της Αργεντινής, παρότι φημίζεται ως μία από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραγωγή λεμονιών στον κόσμο.

«Άλλες φορές τρώγαμε, άλλες φορές όχι» είχε εξομολογηθεί, συνοψίζοντας τις μεγαλύτερες δυσκολίες της παιδικής του ηλικίας. Αν και δεν ήταν οι μόνες.



Όπως τόνιζε και τονίζει πάντα, κάποιοι φίλοι του δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο αυτός. Δεν ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις δυσκολίες. Άλλοι πέθαναν, άλλοι «αδυνατούν να βγουν από τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εννοώντας, προφανώς, πως βρίσκονται στη φυλακή.

Αυτές οι παραστάσεις, σε συνδυασμό με ένα τραγικό γεγονός τον Ιανουάριο του 2019, διαμόρφωσαν τη Νο.1 αρχή της ζωής του: «Ζεις μόνο μία φορά!»

Ποιο ήταν εκείνο το τραγικό γεγονός; Ο θάνατος του Εμιλιάνο Σάλα, συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή της Ναντ, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, πηγαίνοντας προς το Κάρντιφ, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να «ανοίξει» ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

«Φροντίζω να το λέω συχνά στους φίλους και τους συγγενείς μου, όταν μιλάμε. Κάθε φορά, θυμόμαστε όλα όσα περάσαμε για να φτάσουμε στο σήμερα και προσπαθούμε να κοιτάμε την κάθε ημέρα ξεχωριστά, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει η επόμενη» είχε τονίσει χαρακτηριστικά, κλείνοντας.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0