Πρόσωπα

ΑΕΚ: Σε μία άμυνα που… σκοτώνει στην επίθεση, θα προστεθεί και ο «Killer» Σισέ! (video)

ΑΕΚ: Σε μία άμυνα που… σκοτώνει στην επίθεση, θα προστεθεί και ο «Killer» Σισέ! (video)

Η ευχάριστη έκπληξη στη περσινή σεζόν της ΑΕΚ, είναι αδιαμφισβήτητα, οι απρόσμενα «καυτοί» στο σκοράρισμα αμυντικοί της. Σε αυτό το ρόστερ πλέον, αναμένεται να προστεθεί και ένας ακόμη που… φημίζεται για την έντονη παρουσία του στις αντίπαλες περιοχές.

Η ΑΕΚ αν και καθυστερημένα, σύμφωνα με τους οπαδούς της, έχει μπει στο «χορό» των μεταγραφών, με τον Πάπε Αμπού Σισέ να γίνεται η πιο πρόσφατη από αυτές.

Στο άκουσμα της είδησης πως η Ένωση θα κινηθεί για τον Σενεγαλέζο αμυντικό, οι αντιδράσεις ήταν αρκετές, όμως ο Ματίας Αλμέιδα έχει ξεχωρίσει τον 28χρονο και τον θέλει στην αμυντική 5άδα που θα δημιουργήσει, μαζί με τους Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς και Μήτογλου.

5993751.jpg

Στη θεωρία, ο Σισέ αποκτήθηκε ως μία τριτοτέταρτη λύση, για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Βέβαια αν οι επιδόσεις του είναι τόσο πειστικές, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει φανέλα βασικού. Για να γίνει αυτό όμως έχουμε ακόμη πολύ μέλλον.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή είναι γνωστά, θετικά και αρνητικά, κυρίως από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, που διήρκησε κάτι παραπάνω από έξι σεζόν. Αυτό που εύκολα όμως μπορεί κανείς να ξεχωρίσει, είναι πως ξέρει να χρησιμοποιεί πολύ καλά το τεράστιο κορμί που διαθέτει, κυρίως μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Σενεγαλέζος έχει ύψος 1.97μ. και είναι κίνδυνος – θάνατος, μπροστά από την αντίπαλη εστία, ειδικά όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «θρυλική» πρόκριση του Ολυμπιακού, μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, με τον Σισέ να ανοίγει το σκορ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά (27/02/2020, 1-2).



Σε 151 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, ο Σισέ «πλήγωσε» τα αντίπαλα δίχτυα 17 φορές και ας μην ξεχνάμε πως η αναφορά γίνεται για ένα σέντερ μπακ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, όμως τα λεπτά συμμετοχής που είχε σε Ολυμπιακό και Άδανα Ντεμίρσπορ ήταν αρκετά περιορισμένα.



Αυτός λοιπόν ο «ογκόλιθος» που γεμίζει την περιοχή, τόσο της δικής του ομάδας, όσο και του αντιπάλου, πρόκειται να προστεθεί σε ένα ρόστερ, που οι υπάρχοντες αμυντικοί την περασμένη σεζόν, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στο… σκοράρισμα.

Η ΑΕΚ τη σεζόν 2023/24 βρήκε συνολικά 16 τέρματα, από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν το γκολ, σαν πρώτο τους μέλημα. Εννοείτε κορυφαίος όλων ήταν ο Βίντα, που έσπασε τα «κοντέρ», πετυχαίνοντας οκτώ γκολ, στην πιο παραγωγική χρονιά της ποδοσφαιρικής του ζωής.

Αναλυτικά τα γκολ από τους αμυντικούς της ΑΕΚ τη σεζόν 2023/24:

Βίντα: 8
Ρότα: 2
Σιντιμπέ: 2
Κάλενς: 2
Μουκουντί: 1
Μοχαμάντι: 1

Πλέον σε αυτή την άμυνα που… σκοτώνει, όταν βρίσκεται απέναντι από τα αντίπαλα δίχτυα, θα μπει και ο Σισέ, για να δημιουργηθεί ένας εκρηκτικός «κιτρινόμαυρος» συνδυασμός.

Όλα αυτά όμως μένει να τα δούμε να γίνονται και πράξη, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0