Πρόσωπα

«Από την αμφισβήτηση, στο συγκινητικό αντίο»: Ο «γλυκός» επίλογος που έγραψε ο Ιμπόρα με την φανέλα του Ολυμπιακού! (video)

«Από την αμφισβήτηση, στο συγκινητικό αντίο»: Ο «γλυκός» επίλογος που έγραψε ο Ιμπόρα με την φανέλα του Ολυμπιακού! (video)

Ο Βιθέντε Ιμπόρα αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023, χωρίς να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρώτο μισό της σεζόν. Ωστόσο, το «αντίο» του γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που ελάχιστοι θα μπορούν να… ξεχάσουν!

Ο Ολυμπιακός έχει τον απαραίτητο χρόνο για να κάνει τις κινήσεις του σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές που θέλει εν όψει της νέας σεζόν. Αφού με την κατάκτηση του Europa Conference League, δεν θα χρειαστεί να παίξει στα προκριματικά κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήδη έχουν αποκτήσει τον Κοστίνια και τον Στάμενιτς, ενώ πολύ κοντά στο να «πιάσει» λιμάνι σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται και ο Ντάνι Γκαρσία. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές των Πειραιωτών θα παίξουν και οι αποχωρήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Μία από αυτές είναι και ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός ανακοίνωσε εχτές (27/06) πως αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και - κατά πάσα πιθανότητα- θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λεβάντε.

Ο 36χρονος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι 2023 και ήταν η πρώτη μεταγραφή των «ερυθρόλευκων», για την εν λόγω μεταγραφική περίοδο.

Σίγουρα, το «πλούσιο» βιογραφικό του, η εμπειρία του από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία) του κόσμου και φυσικά οι τέσσερις κατακτήσεις Europa League, ήταν αυτά που έκαναν τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τον Αντόνιο Κορδόν να φέρουν τον Ισπανό στην Ελλάδα.

Τα πράγματα στο πρώτο μισό της σεζόν δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε κανείς, αφού ο Ιμπόρα μέχρι τον Ιανουάριο είχε αγωνιστεί ελάχιστα, ενώ στα περισσότερα παιχνίδια δεν μπορούσε να βοηθήσει λόγω τραυματισμών.

3-125.jpg

Όλα φαίνεται πως άλλαξαν όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Βάσκος προπονητής εμπιστεύτηκε τα χαρακτηριστικά του Ιμπόρα και ο ποδοσφαιριστής του τον δικαίωσε στο έπακρο!

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο 36χρονος έμοιαζε να έχει κερδίσει μία θέση στο βασικό σχήμα, καθώς στα κρίσιμα ματς -κυρίως στην Ευρώπη- η τριάδα του Ολυμπιακού στο κέντρο αποτελούταν από τον Ιμπόρα τον Τσικίνιο και τον Έσε.

Φυσικά, αξέχαστη θα παραμείνει και η εμφάνισή του στον τελικό του Europa Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα (1-0, 29/05), όπου έπαιξε για 120’ λεπτά συν τις καθυστερήσεις και πάντα ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα του. Και τα κατάφερε! Mε τον Ολυμπιακό να κατακτάει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο και τον Ισπανό το πέμπτο της καριέρας του!

e02c69cf-bffd-4141-812e-05e349dbad43.jpeg

Χαρακτηριστικές φάσεις στο πόσο σημαντικός ήταν ο Ιμπόρα στον τελικό απέναντι στους «Βιόλα», είναι όταν στο 116’ με υπερπροσπάθεια κέρδισε μία εναέρια μονομαχία για να στείλει την μπάλα στον Έσε που έκανε την ασίστ στον Ελ Κααμπί!

Ενώ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, με τάκλιν προσπάθησε να αποσοβήσει τον κίνδυνο  από το σουτ του Ικονέ, με την μπάλα να σταματάει στο σώμα του Κάρμο.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που φόρεσε ο Ιμπόρα την φανέλα του Ολυμπιακού, γράφοντας έτσι τον δικό του επίλογο στην ομάδα του Πειραιά, σε μία σχέση που πέρασε από πολλά στάδια, αλλά άφησε μία γλυκιά «γεύση» στο τέλος!

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0