Πρόσωπα

Αλεξάντερ Κάλενς: Ο… ρολίστας που «μεταμορφώθηκε» σε βασικός και κέρδισε πανάξια μία θέση στην ΑΕΚ! (video)

Αλεξάντερ Κάλενς: Ο… ρολίστας που «μεταμορφώθηκε» σε βασικός και κέρδισε πανάξια μία θέση στην ΑΕΚ! (video)

Ίσως η πιο «αδιάφορη» περσινή μεταγραφή της ΑΕΚ, εξελίχθηκε να γίνει και η πιο σημαντική, με τον Αλεξάντερ Κάλενς να γεμίζει το κενό του άτυχου Μουκουντί, κερδίζοντας ταυτόχρονα με το «σπαθί» του, μία θέση στο ρόστερ της Ένωσης και για τη νέα σεζόν.

Σε ένα καλοκαίρι που οι αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ, αναμένονται να είναι ριζικές, ο Αλεξάντερ Κάλενς έρχεται για να δώσει μία σιγουριά και σταθερότητα στον Αλμέιδα.

6188180.jpg

Μπορεί το καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» ακόμη να μην έχει ανοίξει, αλλά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, η προετοιμασία που γίνεται για την ανανέωση του ρόστερ, είναι αρκετά… καυτή.

Η ΑΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσει 8 με 10 μεταγραφές και ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να εντάξει όλα αυτά τα νέα πρόσωπα στη φιλοσοφία του. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον τα διοικητικά της ομάδας έχουν περάσει στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου. Το φετινό καλοκαίρι της ΑΕΚ είναι το καλοκαίρι των… αλλαγών.

Πριν ξεκινήσει όμως ο «χορός» των μεταγραφών, ο «Δικέφαλος» έκανε το αυτονόητο και απέκτησε τον Αλεξάντερ Κάλενς από την Τζιρόνα, με ένα ποσό κάτω του ενός εκατομμυρίου.

Ο Περουβιανός ήρθε στην Ένωση τη περασμένη σεζόν, με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια. Τόσο μεγάλη που η ομάδα δεν πρόλαβε καν να τον δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Κάλενς αποκτήθηκε με την προοπτική να γεμίσει η ομάδα στη θέση των κεντρικών αμυντικών, έτσι ώστε όποτε και αν χρειαζόταν, ο Αλμέιδα να τον πέταγε στη «μάχη».

Τελικά η μοίρα τα έφερε με τέτοιον τρόπο, που ο Κάλενς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ως βασικός και αναντικατάστατος.

Η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες για τον Άρολντ Μουκουντί, όμως η ατυχία του χτύπησε πολλάκις την «πόρτα». Ο Καμερουνέζος αμυντικός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ενώ στα μέσα της σεζόν, έφυγε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Όλες αυτές οι συγκυρίες του επέτρεψαν να αγωνιστεί στα πλαίσια του πρωταθλήματος, για μόλις 10 φορές.

6226018.jpg

Εκεί εμφανίστηκε ο Κάλενς για να «σώσει» την κατάσταση. Ο Περουβιανός έδειξε μεγάλη σταθερότητα και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, σε αναμετρήσεις υψηλών απαιτήσεων. Και ας μην ξεχνάμε πως το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε μέσα στη Λεωφόρο (25/09, 1-2), ενώ οι προπονήσεις που είχε κάνει με την ΑΕΚ, ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και ζήτημα είναι αν ήξερε τα ονόματα όλων των συμπαικτών του.

Ο Καλένς κατάφερε σε μηδαμινό χρονικό διάστημα να ενταχθεί στην ΑΕΚ, αλλά και στα θέλω του Ματίας Αλμέιδα, τον οποίο και δικαίωσε, καθώς ο Αργεντινός δεν δεχόταν να αποκτήσει η Ένωση έναν αμυντικό, που ο ίδιος δεν θα ήταν σίγουρος για εκείνον. 

Ο Περουβιανός ήταν προσωπική του επιλογή, διότι τον γνώριζε πολύ καλά από το MLS που είχαν βρεθεί αντίπαλοι.

Είναι δεδομένο πως η απόκτηση του Κάλενς, δεν είναι μία από τις «ηχηρές» μεταγραφές για τις οποίες «διψάει» ο κόσμος της ΑΕΚ. Είναι όμως ένας παίκτης που γνωρίζουμε ήδη το τι μπορεί να προσφέρει, κάτι για το οποίο έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του.

Στο καλοκαίρι των… αλλαγών, η σταθερότητα και η σιγουριά του Κάλενς, είναι έως και αναγκαία.

Βέβαια όπως όλοι, έτσι και αυτός είχε τη δική του άτυχη στιγμή στο περασμένο πρωτάθλημα, με το «τσαφ» που έκανε στο παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ (28/04, 3-2), εκεί όπου η ΑΕΚ αντί να κλειδώσει τον τίτλο, τον… χάρισε.

Θα ήταν όμως άδικο να κριθεί μία ολόκληρη σεζόν ενός ποδοσφαιριστή, από μία στιγμή αδράνειας και η ΑΕΚ πήρε την σωστή επιλογή, να τον ντύσει μία και καλή στα «κιτρινόμαυρα».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0