Πρόσωπα

Ο Παυλίδης στα… παπούτσια του Μήτρογλου: Μήπως η Μπενφίκα βρήκε τον νέο της «πιστολέρο»; (video)

Ο Παυλίδης στα… παπούτσια του Μήτρογλου: Μήπως η Μπενφίκα βρήκε τον νέο της «πιστολέρο»; (video)

Όλα δείχνουν πως ο Βαγγέλης Παυλίδης θα γίνει κάτοικος Λισαβόνας και πλέον θα αγωνίζεται με τον αετό της Μπενφίκα στο στήθος. Το «βιογραφικό» του είναι ήδη γεμάτο με κατορθώματα από την Ολλανδία, τώρα όμως θα πρέπει να σταθεί αντάξιος, με τον προηγούμενο Έλληνα επιθετικό που πάτησε το πόδι του στο Ντα Λουζ.

Σχετικά Άρθρα

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ταξιδεύει για Λισαβόνα και από ώρα σε ώρα πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα από την Μπενφίκα.

Οι «αετοί» θα προσθέσουν τον Έλληνα διεθνή, στο εύψυχο δυναμικό τους, με σκοπό να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή, ελπίζοντας πως στο πρόσωπο του Παυλίδη, θα βρουν τον νέο… Κώστα Μήτρογλου.

 

Η αγάπη της Μπενφίκα για το ελληνικό ταλέντο, είναι γνωστή και διαχρονική. Από τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη στην αρχή της χιλιετίας, στους Τάκη Φύσσα, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Αντρέα Σάμαρη, Οδυσσέα Βλαχοδήμο και σαφώς τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Παυλίδης τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία τα έχει… σπάσει και από τον Ιανουάριο του 2019, δεν έχει σταματήσει να σκοράρει. Πρώτα με τη φανέλα της Βίλεμ και μετέπειτα με αυτή της Άλκμααρ.

Ο 25χρονος φορ σε αυτά τα 4,5 περίπου χρόνια, στην «χώρα της τουλίπας», μετράει 113 τέρματα και 41 ασίστ, σε μόλις 219 εμφανίσεις, εντός και εκτός των συνόρων.

Ο Παυλίδης έχει πλέον μετατραπεί σε μία «μηχανή των γκολ» και αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι υπερβολή, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η περασμένη χρονιά ήταν μακράν η κορυφαία, με τα 33 γκολ που σημείωσε, 29 ήταν στο πρωτάθλημα της Eredivisie, τα οποία του χάρισαν το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Ολλανδία, αλλά και τη δυνατότητα για να ανοίξει τα «φτερά» του και να δοκιμάσει την τύχη του, στην Ιβηρική χερσόνησο.

ED-MT-WillyvdKuijlen-Visual-4x5-C.jpg

Για να είναι όμως σίγουρος πως η μετακίνηση του αυτή θα είναι επιτυχημένη, καλό θα ήταν να συμβουλευτεί και τον Μήτρογλου.

Ο άλλοτε «πιστολέρο» του Ολυμπιακού, αποκτήθηκε από τους «αετούς της Λισαβόνας» το 2015. Πέρασε δύο σεζόν… όνειρο, με τους Πορτογάλους και λατρεύτηκε από ολόκληρο το Ντα Λουζ.

Fq-q7YkXwAAqX0r.jpg

Ο Μήτρογλου στην «παρθενική» του χρονιά, πανηγύρισε το πρωτάθλημα, ενώ πριν αποχωρίσει σήκωσε και το νταμπλ, με την συνεισφορά τους σε αυτούς τους τίτλους, να είναι κάτι παραπάνω από καίρια. Σε συνολικά 88 εμφανίσεις «πλήγωσε» τα αντίπαλα δίχτυα σε 52 διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ μοίρασε και 10 τελικές πάσες.

Το παρατσούκλι «Μητρογκόλ» είχε πάρει σάρκα και οστά στην Πορτογαλία.

Τώρα η «σκυτάλη» στους Έλληνες επιθετικούς της Μπενφίκα, πηγαίνει στον Παυλίδη και το «βάρος» της ευθύνης είναι σίγουρα αισθητό. Πάντως με αυτά που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει όλα αυτά τα χρόνια, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς, πώς αυτή η μεταγραφή μπορεί να αποτύχει;

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0