Πρόσωπα

Σάκης Σταυρόπουλος: Ο δικός του Πανηλειακός, από τα «πέτρινα» χρόνια στην Α’ Εθνική και στους Πρωταθλητές Ευρώπης! (video)

Σάκης Σταυρόπουλος: Ο δικός του Πανηλειακός, από τα «πέτρινα» χρόνια στην Α’ Εθνική και στους Πρωταθλητές Ευρώπης! (video)

Η οικογένεια του Πανηλειακού θρηνεί για την απώλεια του Σάκη Σταυρόπουλου, του ιστορικού προέδρου της ομάδας. Μαζί της, πενθεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο που αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνθρωπο με μία μεγάλη αγάπη: τον Πανηλειακό.

Πόνο και θλίψη προκάλεσε το πρωί της Τετάρτης (19/06) η είδηση του θανάτου του Σάκη Σταυρόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ένας άνθρωπος που αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο και τον αγαπημένο του Πανηλειακό, τον οποίο υπό την προεδρία του οδήγησε σε ένδοξες μέρες που οι φίλοι της ομάδας θα μνημονεύουν για πάντα.

Άνοδος στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του, παρουσία και συμμετοχή σπουδαίων παικτών, αλλά και μεγάλων προπονητών, είναι μερικά μόνο που πρέπει να πιστωθούν σε έναν άνθρωπο που έδωσε τα πάντα στον Πανηλειακό με έναν και μόνο στόχο: Να τον ανεβάσει όσο πιο ψηλά γινόταν!

σακης_1.jpg

Η προεδρία, η άνοδος στην Α’ Εθνική και η σημαντικότερη πορεία του Πανηλειακού

Ο Σάκης Σταυρόπουλος ανέλαβε τον Πανηλειακό το 1988, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηλείας. Μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να ανεβάσει το σύλλογο όσο πιο ψηλά γινόταν, στην κυριολεξία «από τα αλώνια στα σαλόνια», μέχρι και την Α’ Εθνική!

Την άφιξή του ακολούθησαν οι άνοδοι από τις μικρότερες κατηγορίες, με αποκορύφωμα την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία του Πανηλειακού στην Α’ Εθνική το 1995.

Μέχρι το 2002, ο Πανηλειακός είχε συνεχή παρουσία στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα, τη σεζόν 1996/1997, σημείωσε το ιστορικό ρεκόρ της ιστορίας του, αφού τερμάτισε στην 7η θέση, έχοντας τότε για προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ.


Το 2002, ο Πανηλειακός υποβιβάστηκε για να επανέλθει τη σεζόν 2003/2004 και να πέσει ξανά την επόμενη. Μαζί με τον υποβιβασμό εκείνης της χρονιάς, ήρθε και η αποχώρηση του Σάκη Σταυρόπουλου. Από τότε, ο σύλλογος άρχισε να πέφτει ξανά στις χαμηλές κατηγορίες έχοντας πλέον «εξαφανιστεί» από το προσκήνιο.

Η ανάδειξη των Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλου και οι προπονητές με αφετηρία τον Πανηλειακό

Η παρουσία του στον Πανηλειακό, πέραν της ανοδικής πορείας, συνδυάστηκε και με την ανάδειξη μεγάλων ποδοσφαιριστών. Παίκτες όπως οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Στέλιος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Λάκης έχτισαν το όνομά τους και «ανδρώθηκαν» στον Πανηλειακό, διαγράφοντας στη συνέχεια πετυχημένες καριέρες. Οι δύο εξ αυτών, άλλωστε, αναδείχθηκαν μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης το 2004!

Γνωστοί μέσω του Πανηλειακού έγιναν επίσης οι Λουκάς Βύντρα, Νίκος Κυζερίδης, Νίκος Καράμπελας, Μίλτος Σαπάνης και Γιάννης Ταλαρίδης, ενώ τη φανέλα της ομάδας φόρεσαν επίσης μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των Μαρίνου Ουζουνίδη και Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Το προπονητικό του «ξεπέταγμα» πραγματοποίησε εκεί ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, ενώ από τον πάγκο του Πανηλειακού είχε περάσει και ο σπουδαίος Ολλανδός, Άρι Χάαν, που ως παίκτης είχε δώσει το «παρών» σε δύο συνεχόμενους τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1974, 1978).

χααν.jpg


Το όνομα του Σάκη Σταυρόπουλου θα είναι για πάντα συνυφασμένο με τον Πανηλειακό. Ο κόσμος της ομάδας δεν θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά του και την ανιδιοτελή αφοσίωση που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρός της και έγραψε το όνομά του δίπλα στις πιο σημαντικές στιγμές του συλλόγου. «Αντίο», λοιπόν, στον αείμνηστο και ιστορικό Σάκη Σταυρόπουλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0