Πρόσωπα

Ο «πρίγκιπας» Τζέιμς άλλαξε 12 μέρη στην καριέρα του, όμως βρήκε το... αγαπημένο του στο Μόντε Κάρλο! (video)

Ο «πρίγκιπας» Τζέιμς άλλαξε 12 μέρη στην καριέρα του, όμως βρήκε το... αγαπημένο του στο Μόντε Κάρλο! (video)

Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, ο Μάικ Τζέιμς άλλαζε ομάδες και χώρες μέχρι να βρει αυτή που του ταιριάζει. Και σύμφωνα με την απόφαση του να παραμείνει στο Πριγκιπάτο, αυτή φαίνεται πως ήταν η Μονακό.

Το «σίριαλ» του... ελεύθερου Μάικ Τζέιμς δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει! Ο Αμερικάνος γκαρντ ανανέωσε μέχρι το 2027 με τη Μονακό, παρά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποχωρεί από το Πριγκιπάτο. Και επί της ουσίας, συμφώνησε για να ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί!

Όλα τα χρόνια στα οποία βρίσκεται στην Ευρώπη και κυρίως όταν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, ο 33χρονος είχε δώσει την εντύπωση ενός «γεννημένου» σκόρερ, ο οποίος θα μπορούσε να βάλει με δεκάδες τρόπους την μπάλα στο καλάθι. Και ήταν ακριβώς αυτού του είδους παίκτης. Η... τρέλα του στο παρκέ ήταν από τα στοιχεία που έκανε σχεδόν «αδύνατο» για τον κόσμο μίας ομάδας να μην τον αγαπήσει.


Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν φαινόταν ως το... καλύτερο παιδί. Ή μάλλον δεν έμοιαζε να έχει και τον πιο εύκολο χαρακτήρα. Κι ένα από τα «ψεγάδια» του Μάικ Τζέιμς όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι εκείνος δεν είχε κατορθώσει να βρει το... λιμάνι του. Το μέρος στο οποίο θα ζήσει για αρκετά χρόνια.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο 34χρονος έχει αγωνιστεί σε 12 διαφορετικά μέρη (πόλεις) κατά τη διάρκεια της 12χρονης καριέρας του, όμως η ομάδα που τον διατήρησε για πολλά χρόνια στο ρόστερ της, ήταν μονάχα η Μονακό.

Ο Τζέιμς φοράει ήδη 3 χρόνια τη φανέλα των Μονεγάσκων και αν εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο, θα βρίσκεται μια 6ετία στο Μόντε Κάρλο! Δεν το λες και λίγο, για έναν παίκτη που στο παρελθόν είχε μείνει μόλις σε μια ομάδα περισσότερο από 1,5 χρόνο. Φυσικά, η αναφορά γίνεται για το πέρασμα του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2019-2021).

\Πάντως, πέρα από το χρονικό «κομμάτι» της ιστορίας, ο Τζέιμς δείχνει πως έχει περάσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στη Μονακό. Σε αυτήν, έγινε για πρώτη φορά ο απόλυτος ηγέτης, πραγματοποίησε φοβερές σεζόν, αναδείχθηκε MVP της EuroLeague, ενώ ξεπέρασε και τον Βασίλη Σπανούλη, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης. Το μόνο που λείπει από τον Τζέιμς είναι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το οποίο πολλοί θεωρούσαν ότι μπορεί να το κατακτήσει εάν αποχωρούσε από τη Μονακό και συνέχιζε στον Ολυμπιακό. Αυτή η συζήτηση όμως είναι θεωρητική και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, ο Αμερικανός να φτάσει με τη Μονακό στην κορυφή της Ευρώπης, μέσα στα επόμενα χρόνια.
 
Πάντως, η ουσία είναι πως ο Τζέιμς φαίνεται πως έχει βρει το αγαπημένο του μέρος για να ζήσει και να αγωνιστεί. Ακόμη και αν είχε «δεθεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, στο Πριγκιπάτο, ο ίδιος έγινε ο NO.1 «σταρ». Και ο μπασκετικός του... εγωισμός «απαιτούσε» κάτι τέτοιο! 
 


Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0