Πρόσωπα

«Στοπ στο... 297!»: Ο νόμος του Ναν μίλησε στο ΣΕΦ, αλλά ένα μυθικό σερί πέντε ετών, τελείωσε! (video)

«Στοπ στο... 297!»: Ο νόμος του Ναν μίλησε στο ΣΕΦ, αλλά ένα μυθικό σερί πέντε ετών, τελείωσε! (video)
Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 2-2 στην σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League, απέναντι στον Ολυμπιακό. Απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Κέντρικ Ναν, που αν και σκόραρε 25 πόντους είδε να μπαίνει «στοπ» σε ένα απίστευτο σερί, που κρατούσε πέντε ολόκληρα χρόνια!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το «break» στο ΣΕΦ και γύρισε την σειρά στο ΟΑΚΑ, έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, σκοράροντας 25 πόντους σε 31:42 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ωστόσο, ο Αμερικάνος είδε να μπαίνει «τέλος» σε ένα απίστευτο σερί που διατηρούσε από τις 19 Δεκεμβρίου του 2019! Συγκεκριμένα ο 28χρονος είχε να αστοχήσει σε ζευγάρι βολών πέντε ολόκληρα χρόνια και το ματς των Μαϊάμι Χιτ απέναντι στους Φιλαδέλφια Σίξερς! 


Τότε με το ρολόι να δείχνει μόλις 12.7 δευτερόλεπτα για την λήξη του αγώνα, ο Ναν αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, που δεν στοίχισαν στους Χιτ αφού η ομάδα του επικράτησε με 108-104.

Έκτοτε ο αθλητής του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να εκτελέσει 297 ελεύθερες βολές για να ξανακάνει 0/2 και μάλιστα σε παρόμοια κατάσταση!

Στο ΣΕΦ ο Αμερικάνος βρέθηκε από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» με 16.1 δευτερόλεπτα να απομένουν. Με το σκορ στο 83 - 86 και τον Ναν έτοιμο να εκτελέσει δύο βολές ο Παναθηναϊκός ήταν «αγκαλιά» με την νίκη, αφού αν ευστοχούσε έστω σε μία ο Ολυμπιακός θα ήθελε τουλάχιστον δύο κατοχές για να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έδωσε παράταση ζωής στους «ερυθρόλευκους», αστοχώντας και στις δύο βολές, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα απίστευτο σερί που είχε την τελευταία πενταετία.

Μάλιστα, αν υπολογίσουμε το ποσοστό ευστοχίας του Ναν από τα έξι μέτρα, είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού από το ματς απέναντι στους Σίξερς μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του τέταρτου τελικού απέναντι στον Ολυμπιακού είχε 91,9% ποσοστό ευστοχία σε ελεύθερες βολές!

Το μόνο που μένει να φανεί είναι αν ο γκαρντ των «πρασίνων» θα καταφέρει να ξανακάνει κάτι παρόμοιο στα επόμενα χρόνια της καριέρας του, με αρχής γενομένης το Game 5 απέναντι στον Ολυμπιακό (14/06, 21:15).

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0