Πρόσωπα

Τζέιλεν Μπράουν: Ο… σκακιστής του NBA που βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τη NASA βάζει μπρος για δαχτυλίδι! (video)

Τζέιλεν Μπράουν: Ο… σκακιστής του NBA που βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τη NASA βάζει μπρος για δαχτυλίδι! (video)

Το βιογραφικό του Τζέιλεν Μπράουν είναι μακρύ κι αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της πορείας του στο NBA κάνουν μεγάλο λάθος, αφού ο σταρ των Σέλτικς έχει αποδειχθεί πως είναι μια μικρή διάνοια!

Οι Μπόστον Σέλτικς και οι Ντάλας Μάβερικς είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη των τελικών του NBA τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/06) και όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στους πρωταγωνιστές αυτών των σπουδαίων αναμετρήσεων.

Δύο αχτύπητα δίδυμα βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου αυτή την στιγμή. Από τη μία ο Τζέισον Τέιτουμ με τον Τζέιλεν Μπράουν και από την άλλη ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Κάιρι Ίρβινγκ είναι έτοιμοι για επικές μονομαχίες.

tatum-brown-60ed9cea408de.webp

Ένας από αυτούς που βρίσκονται στο επίκεντρο δεν είναι άλλος από τον Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος προκαλεί δέος όχι μόνο για τις μπασκετικές του ικανότητες, αλλά και για όσα κάνει εκτός παρκέ τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Όπως φαίνεται, υπήρχε σοβαρότατος λόγος που όλοι οι σκάουτερ απέρριπταν τον Μπράουν και δεν τον πρότειναν τόσο στις ομάδες του NBA. Ποιος είναι αυτός; Μάλλον το γεγονός ότι τον θεωρούσαν πολύ… έξυπνο για να παίζει μπάσκετ.

Ο 27χρονος γκαρντ των Σέλτικς αποφοίτησε πρώτος από το γυμνάσιο της Τζόρτζια και αντί να επιλέξει κάποιο από τα πιο δημοφιλή κολέγια, όπως εκείνο του Κάνσας ή του Κεντάκι, αυτός αποφάσισε να φοιτήσει στης Καλιφόρνια εξαιτίας των ακαδημαϊκών προοπτικών του. Ήδη από νωρίς διακρίθηκε εκεί ως ο πρωτοετής της χρονιάς για τις μπασκετικές του ικανότητες, όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. O Μπράουν ξεχώρισε και στην τάξη του σκάκι, αλλά και για το ενδιαφέρον του να μάθει ξένες γλώσσες όπως ισπανικά και αραβικά.

GO7fylHWcAAhYzw.jpg

Οι προπονητές του παρατήρησαν από νωρίς τα εξωαγωνιστικά του ενδιαφέροντα και του έδωσαν τον χώρο που επιθυμούσε για να ασχοληθεί με αυτά. Μάλιστα, ο ίδιος διέπρεπε σε μαθήματα τα οποία επέλεγαν οι τελειόφοιτοι του κολεγίου κάτι που είναι δείγμα της ευφυΐας του.

Μπορεί να επιλέχτηκε στο νούμερο 3 του ντραφτ του 2016 από τους Μπόστον Σέλτικς, με αυτό το νούμερο να μην ήταν ικανοποιητικό για τον ίδιο και να θεωρήθηκε μεγάλο λάθος από τους δημοσιογράφους, όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ήταν μόλις 22 χρονών ο Τζέιλεν Μπράουν, όταν έγινε ο νεότερος παίκτης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ψηφίστηκε ως πρόεδρος της ένωσης παικτών, ενώ παράλληλα την ίδια χρονική στιγμή ήταν ο νεότερος άνθρωπος που δίδαξε ποτέ μάθημα στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

GO7gzqZWUAAbSNN.png

GO7gDZ7WcAEWKhf.jpg

Όλα αυτά δεν ήταν όμως αρκετά για τον νεαρό γκαρντ των Κελτών. Μία χρονιά πριν φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ το 2022, όπου οι Σέλτικς ηττήθηκαν από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, η NASA του… χτύπησε την πόρτα προσφέροντάς του υποτροφία (2021), ενώ παράλληλα έγινε συνεργάτης των εργαστηριακών ερευνών του πανεπιστημίου του MIT στον τομέα της ρομποτικής.

GO7gMzXWQAICupV.jpg

Όχι κι άσχημα για έναν μπασκετμπολίστα έτσι; Όσο ο ατζέντης του διαπραγματευόταν με την ομάδα της Βοστώνης το μεγαλύτερο συμβόλαιο στο NBA το 2023 εκείνος ήταν περιζήτητος στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, όπου «μοίραζε» τις εξειδικευμένες γνώσεις του.

Kι αν σε κάποιον δεν έφταναν όλα αυτά για να ξεχωρίσει τον Τζέιλεν Μπράουν ως έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη, στον ελεύθερό του χρόνο παίζει και πιάνο και κιθάρα. Είναι δηλαδή και καλλιτεχνική… φλέβα πέρα απ’ όλα τα άλλα.

GO7hHUWXIAEj8YS.jpg

Αδιαμφισβήτητα τα χρήματα που του προσφέρθηκαν έχουν πιάσει... τόπο. Ένα «παχυλό» πενταετές συμβόλαιο της τάξεως των 286 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν αρκετό για να σκιαγραφήσει την αξία του γκαρντ των Σέλτικς. Ο Μπράουν μαζί με τον «διόσκουρό» του, Τζέισον Τέιτουμ, φιλοδοξούν πλέον την υπέρτατη κατάκτηση. Έχουν οδηγήσει τους Σέλτικς στους τελικούς του ΝΒΑ για ακόμη μία φορά έχοντας υποτάξει όποιον αντίπαλο έχουν βρει μπροστά τους στην post season (Χιτ, Καβαλίερς και Πέισερς) σχεδόν… σκουπίζοντάς τον.

Τώρα βρίσκονται μόλις τέσσερις νίκες μακριά από την πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου Larry O’ Brian κι αν κάποια στιγμή είναι η κατάλληλη για να το κάνουν δικό τους είναι τώρα.

Θα το καταφέρουν χρησιμοποιώντας το υψηλό IQ του Τζέιλεν Μπράουν κόντρα στους «μαγικούς» Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ; Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0