Πρόσωπα

Ντένις Σρέντερ: Τον «μίσησαν» οι Έλληνες, τερμάτισε το FIBA Basketball και… το γύρισε στο ποδόσφαιρο πριν τους Ολυμπιακούς! (video)

Ντένις Σρέντερ: Τον «μίσησαν» οι Έλληνες, τερμάτισε το FIBA Basketball και… το γύρισε στο ποδόσφαιρο πριν τους Ολυμπιακούς! (video)

Αντί να ξεκουραστεί μετά από μια ακόμη ταραχώδη γι’ αυτόν σεζόν στο NBA, ο Ντένις Σρέντερ έκανε ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο, στην 6η κατηγορία Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο αποφάσισε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του, πριν επιστρέψει στο αγαπημένο του… FIBA Basketball, και μάλιστα στη σπουδαιότερη «πίστα» του!

Ο Ντένις Σρέντερ αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη με πολυσυζητημένη προσωπικότητα.

Ένας παίκτης με τρομερά προσόντα, ορατά διά γυμνού οφθαλμού. Στην ηλικία των 20 ετών ξεκίνησε την πορεία του στο NBA, όπου από τη δεύτερη σεζόν άρχισε να καταθέτει αυτά τα προσόντα. Σταδιακά έγινε μέλος του rotation της εξαιρετικής ομάδας των Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι τα έκαναν όλα τέλεια, μέχρι να… πέσουν στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στα Play Offs.

Στην τέταρτη σεζόν του (2016-17), ο ρόλος του αναβαθμίστηκε και προσωπικές του επιδόσεις «εκτοξεύτηκαν», αγγίζοντας τους 18 πόντους κατά μέσο όρο.

Μετά από άλλη μια πολύ καλή σεζόν στην Ατλάντα, μετακόμισε στην Οκλαχόμα για λογαριασμό των Θάντερ. Εκεί το αγωνιστικό του στιλ «τράκαρε» κατά κάποιον τρόπο με αυτό του διδύμου Γουέστμπρουκ-Πολ Τζορτζ. Οι αριθμοί του παρέμειναν ψηλά, αλλά η ομαδική επιτυχία δεν ήρθε ποτέ.

Το στάτους του στις τάξεις του NBA άρχισε σταδιακά να πλήττεται, και μετά τη διετία του στην Οκλαχόμα (2018-2020), δε στέριωνε πουθενά. Χαρακτηριστικό είναι, πως από τη σεζόν 2020-21, έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές ομάδες, αλλάζοντας όμως «στέγη» έξι φορές, καθώς έχει σημειώσει δύο περάσματα από τους Λέικερς!

Αυτή είναι μια πολύ σύντομη ανασκόπηση της πορείας του στο NBA. Και φυσικά, όλα αυτά δεν αποτελούν τίποτα μπροστά σε όσα ασύλληπτα έχει πετύχει πλέον με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, η οποία βιώνει τις πιο ένδοξες μέρες της ιστορίας της!

Με ηγέτη τον Σρέντερ, οι Γερμανοί πραγματοποίησαν μια εκπληκτική πορεία στο EuroBasket που φιλοξένησαν το 2022, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο δρόμο για αυτό το επίτευγμα, «βομβάρδισαν» και την Εθνική Ελλάδας, σε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας από το τρίποντο, με τον Σρέντερ να φορτώνει το καλάθι μας με 26 πόντους!

Αυτό, βέβαια, που βίωσαν έναν χρόνο αργότερα, δε θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο... αιθεροβάμων πολίτης της χώρας.

Στο τουρνουά που έγινε στα γήπεδα της Ασίας το 2023 (Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ινδονησία), οι Γερμανοί στέφθηκαν Πρωταθλητές κόσμου, μέσα από μια απίθανη διαδρομή!

Από τον... παρά τρίχα αποκλεισμό από τη Λετονία του Λούκα Μπάνκι στα ημιτελικά (81-79), στη μεγαλειώδη, ανεπανάληπτη εμφάνιση απέναντι στις ΗΠΑ (113-11), με τους Σέρβους στον τελικό να μην μπορούν να σταματήσουν ένα «τρένο» που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα!


MVP αυτής της διαδρομής δεν ήταν άλλος από τον Ντένις Σρέντερ. Απέναντι στους κορυφαίους, ο Σρέντερ έδειξε ότι πλέον αποτελεί τον Ευρωπαίο man-to beat στα τουρνουά της FIBA. 19.1 όντοι και 6.1 ασίστ ανά παιχνίδι, με μια μαγική παράσταση 28 πόντων απέναντι στους Σέρβους στον τελικό.

Μετά από μια σεζόν στο NBA, στην οποία αγωνίστηκε σε δύο ομάδες (Ράπτορς, Νετς), ετοιμάζεται για το αγαπημένο του καλοκαιρινό «ραντεβού», αυτήν τη φορά στην απόλυτη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου πλην των πολλών εξαιρετικών ομάδων, οι Αμερικανοί κατεβάζουν μια πραγματική… Dream Team.

Στο ενδιάμεσο, αποφάσισε να ικανοπιήσει και την αγάπη του και για το ποδόσφαιρο, αφού έκανε ντεμπούτο στην 6η κατηγορία της Γερμανίας, με τη φανέλα της Μπλέκενστεντ!

Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, σίγουρα δεν μπορείς να βαρεθείς τον Ντένις Σρέντερ!


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0