Πρόσωπα

Από το νοσοκομείο στο γήπεδο, φέρνοντας το τρόπαιο: Το συγκλονιστικό τρίμηνο του Όλσον και ένας εφιάλτης που έγινε «γιορτή»! (video)

Από το νοσοκομείο στο γήπεδο, φέρνοντας το τρόπαιο: Το συγκλονιστικό τρίμηνο του Όλσον και ένας εφιάλτης που έγινε «γιορτή»! (video)

Λίγους μήνες πριν, ο Κρίστοφερ Όλσον κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και από τότε βρισκόταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Την Κυριακή (26/05), έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο γήπεδο της ομάδας του, Μίντιλαντ, φέρνοντας μαζί του και το τρόπαιο του πρωταθλήματος. Κάτι μπήκε στο μάτι μας…

Μία από τις ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός «γεννά», είναι και αυτή του Κρίστοφερ Όλσον, του Σουηδού μέσου της Μίντιλαντ.  

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, μία «παγωμάρα» απλώθηκε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όταν τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση της κατάρρευσης του Όλσον μέσα στο σπίτι του. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια στον εγκέφαλο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο διασωληνωμένος, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής.


Τότε, η ομάδα είχε ζητήσει από τον κόσμο της να δείξει σεβασμό και κατανόηση για την κατάσταση της υγείας του, με τον Σουηδό να μένει για μήνες καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Το πρόβλημα ήταν σοβαρό, ο Όλσον δεν μπορούσε να μιλήσει ή να περπατήσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του σε κέντρο νευρολογικής αποκατάστασης, ώστε να μπορέσει να επανέλθει.

Το βράδυ της Κυριακής (26/05), έμελλε να διαδραματιστεί μία απίστευτη σκηνή στην MCH Arena, την έδρα της Μίντιλαντ. Η ομάδα του Όλσον υποδεχόταν τη Σίλκεμποργκ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ήθελε νίκη με παράλληλο «στραβοπάτημα» της Μπρόντμπι, που έπαιζε την ίδια ώρα με την αδιάφορη Άαρχους.

Μετά από ένα «τρελό», ανεπανάληπτο 90άλεπτο, η Μίντιλαντ έφερε ισοπαλία (3-3), ενώ η Μπρόντμπι έκανε τα πάντα για να… χάσει ένα «δικό» της πρωτάθλημα. Στο τέλος της ημέρας, η Μίντιλαντ με 63 βαθμούς ήταν αυτή που στέφθηκε πρωταθλήτρια.

«Παραλήρημα» στις εξέδρες, με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να μην πιστεύουν αυτό που μόλις είχε γίνει. Στιγμές αργότερα, στο «παραμύθι» θα γραφόταν ο πιο συγκινητικός επίλογος.

Ο Κρίστοφερ Όλσον έκανε την εμφάνισή του στο χορτάρι της MCH Arena, πάνω σε αμαξίδιο του γηπέδου, κρατώντας σφιχτά το τρόπαιο πάνω στα γόνατά του.


Συναισθηματικά φορτισμένος, σηκώθηκε από τη θέση του συνοδηγού, περπάτησε μέχρι το κέντρο του γηπέδου με σταθερό βήμα και, όπως ήταν φυσικό, γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και των συμπαικτών του.  

Για να σηκώσουν, στιγμές μετά, τον τίτλο της πρωταθλήτρια Δανίας όλοι μαζί, με τον Όλσον εμφανώς συγκινημένο.


Ένα «σκουπιδάκι» μπήκε και στο δικό μας μάτι, με την ευχή φυσικά όλων μας να επιστρέψει αρχικά στην καθημερινότητά του και δευτερευόντως στο ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάει.

Άλλωστε, στο κέντρο αποκατάστασης έχει αρχίσει ήδη να… κλωτσάει την μπάλα, δείχνοντας συνεχή σημάδια βελτίωσης.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0